Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Copa Sudamericana: jöhet az argentin finálé!

Amíg a Libertadores-kupában két brazil csapat jutott be a fináléba, addig ahogyan korábban beszámoltunk róla, a dél-amerikai kontinens második számú nemzetközi kupájában, a Copa Sudamericanában két argentin együttes mérkőzik meg a trófeáért szombat este…

 

A Copa Sudamericana 2020-as kiírásának döntőjét magyar idő szerint szombat este 21 órától rendezik meg a córdobai Estádio Mario Kempesben két Buenos airesi csapat, a Lanús és a Defensa y Justicia részvételével. A második számú dél-amerikai nemzetközi kupasorozatban három argentin csapat jutott a legjobb négy közé, és amíg a Libertadores-kupában két brazil egylet játszhatja a finálét, addig ebben a sorozatban argentin házi döntő lesz.

Luis Zubeldía (Lanús) és Hernán Crespo (Defensa) személyében egy-egy fiatal, edzői karrierje elején álló tréner irányítja a két csapatot, és mindketten pályafutásuk első jelentős trófeájának begyűjtésére készülnek. A két csapat néhány héttel ezelőtt, december 20-án a Copa Diego Armando Maradona alsóházában 1-1-es döntetlent játszott egymással. Azt megelőzően a 2019-2020-as argentin bajnoki kiírásban a Defensa 2-0-ra nyert, a Lanús stadionjában pedig 2-2 lett az egymás elleni meccs eredménye.

Összességében a Granate az utolsó öt egymás ellenin képtelen volt legyőzni a Defensát, utoljára majdnem öt éve, 2016. február 14-én 2-1-re tudtak diadalmaskodni a veterán klublegenda, 40 évesen még mindig ma is bevetésre kész José Sand duplájával. Zubeldía mester a veterán gólfelelős mellett a sorozatban már hat gólnál járó Nicolás Orsinitől és a középpályás létére négyszer eredményes Tomás Belmontétól várhatja még a találatokat.

Eközben Crespo csapatát erősíti a Copa Sudamericana potenciális gólkirálya, a 9 találatából hármat az elődöntő visszavágóján szállító Braian Romero, aki 29 éves korában kétségtelenül élete formájában játszik. Mellette az uruguayi légiós Miguel Merentiel is hintett nemrég egy mesterhármast, amikor a csapat 4-4-es döntetlent játszott az Aldosivi ellen az utolsó Copa Diego Armando Maradona-mérkőzésén.

Bár a fogadóirodák a Defensát valamivel esélyesebbnek tartják, szoros mérkőzésre van kilátás, és tekintve, hogy a Lanús milyen kemény ágról jutott be a döntőbe, és nemzetközi szinten rutinosabbnak is, talán mégis őket prognosztizálhatjuk minimálisan favoritnak.

A Defensa fennállása első nemzetközi kupadöntőjét játszhatja, a Lanús pedig a harmadikat, hiszen 2013-ban megnyerték a Sudamericanát, 2017-ben pedig elveszítették a Libertadores-kupa döntőjét.

A várható kezdőcsapatok

Lanús: Lautaro Morales; Brian Aguirre, Guillermo Burdisso, Alexis Pérez y Alexandro Bernabei; Pedro De La Vega, Tomás Belmonte, Facundo Quignón y José Luis Gómez; Nicolás Orsini y José Sand.

Defensa y Justicia: Ezequiel Unsain; Emanuel Brítez, Adonis Frías y Héctor Martínez; Enzo Fernández; Francisco Pizzini, Valentín Larralde, Eugenio Isnaldo y Rafael Delgado; Walter Bou y Braian Romero.

A mérkőzés játékvezetője a venezuelai Jesús Valenzuela lesz, és bár magyar sportcsatorna nem tűzte műsorára, az amerikai kontinensen számtalan csatorna sugározza az összecsapást, így bizonyára az ismert oldalakon rengeteg stream közül válogathatunk majd.

Út a döntőig

Lanús:
1. forduló: Universidad Católica (ecuadori) 3-0 és 0-2
2. forduló: São Paulo (brazil) 3-2 és 3-4, idegenben lőtt több góllal
Nyolcaddöntő: Bolívar (bolíviai) 1-2 és 6-2
Negyeddöntő: Independiente (argentin) 0-0 és 3-1
Elődöntő: Vélez Sarsfield (argentin) 1-0 és 3-0

Defensa y Justicia:
2. forduló: Sportivo Luqueno (paraguayi) 2-1 és 1-1
Nyolcaddöntő: Vasco da Gama (brazil) 1-1 és 1-0
Negyeddöntő: Bahía (brazil) 3-2 és 1-0
Elődöntő: Coquimbo Unido (chilei) 0-0 és 4-2

 

További dél-amerkai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!