Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Drámai körülmények közt dőlt el a brazil bajnoki cím – videóval

brazil bajnokság (Campeonato Brasileiro) 2020-as kiírásában csütörtökről péntekre virradóra rendezték az utolsó, 38. forduló valamennyi mérkőzését, melyben választ kaphatunk a bajnoki címet és a kiesést illető összes nyitott kérdésre…

 

A São Paulo csapata 2-1-re legyőzte a bajnoki éllovas Flamengo gárdáját, amely azonban az előző hétvégi fordulóban megnyert rangadó által megszerzett kétpontos előnyéből egyet így is megtartott, és megnyerte a bajnokságot. A rióiak semmit nem akartak a véletlenre bízni, és meg akarták nyerni az utolsó mérkőzésüket, hogy véletlenül se kelljen a másik mérkőzésre figyelniük. Az első félidőben végig aktívabban játszottak, Gabriel Barbosa egymaga eldönthette volna meccs sorsát, hiszen legalább két ajtó-ablak helyzetet kihasználatlanul hagyott. Ehelyett azonban az SPFC szerezte meg a vezetést, miután az első félidő ráadásában Luciano védhetetlen szabadrúgásgólt vágott Souza Hugo kapujába. A második játékrészt a Flamengo eszelős iramban indította, és néhány perc múlva egy szöglet utáni lecsorgó labdából Bruno Henrique közvetlen közelről fejjel egyenlítette ki a találkozó állását. Hiába nyugodhattak meg a vendégek, pár perc múlva egy kapus által pontatlanul előrerúgott labdából lefordult a São Paulo, és Dani Alves kiugratásából Pablo újra a hazai gárdát juttatta vezetéshez. A folytatásban a Flamengo mindent megpróbált az egyenlítés vagy akár a fordítás érdekében, de az összes lehetőségük kimaradt, ennek ellenére mégis bajnokok lettek, mivel közben az üldöző nem tudott nyerni.

A Flamengo tehát izgalmas körülmények közt megvédte bajnoki címét, és története során hetedik alkalommal nyerte meg az országos bajnokságot.

São Paulo – Flamengo 2-1 (1-0)
Gólszerzők: Luciano (45+5.), Pablo (59.), ill. Bruno Henrique (51.)

 

A bajnoki címért folyó másik érdekelt mérkőzésen az Internacional hazai környezetben csak 0-0-s döntetlenre futotta a Corinthians ellen, így a Flamengo veresége ellenére sem tudták visszaszerezni az utolsó előtti fordulóban elveszítette első helyet. Az első játékrészben szép lassan vette át az irányítást az Inter, amelyet a félidő hajrájában kétszer is sújtott a videóbíró: előbb egy véleményes kezezés során nem ítéltek büntetőt a javukra, majd a leshatáron kiugró Yuri Alberto gólját érvénytelenítették. A folytatásban jelentős mezőnyfölényben játszott a hazai gárda, azonban minden próbálkozásuk ellenére Cassio kapus többször is bravúrral hárított, nem egyszer pedig a kapufa is ellenük dolgozott. Az Inter hiába borította fel a pályát és alakította ki futószalagon a helyzeteket, a 97. percben Edenílson révén megint csak egy meg nem adott gólig jutottak, amikor már azt hitték, hogy sikerült betalálniuk. Érvényes gólt azonban nem szerzett a Porto alegri csapat, így lemaradtak a bajnoki címről, pedig a három ponttal megelőzhették volna az utolsó körben hibázó Flamengót.

Joggal lehet bosszús az Internacional csapata, hiszen hosszú heteken át vezették a bajnokságot, majd a múlt hétvégi vesztes rangadóval mégis elvesztették azt, pedig még az utolsó körben is minden esélyük megvolt annak visszaszerzésére.

Internacional – Corinthians 0-0 (0-0)
Gólszerzők:ill.

 

A bajnokság végeredménye

A góllövőlista élmezőnye