Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Közel tíz évre börtönbe kerülhet Robinho

Robson de Souza, azaz Robinho kilenc évre börtönbe kerülhet, miután az olasz legfelsőbb bíróság elutasította a fellebbezését, amit azért nyújtott be, mert tavaly elítélték egy nyolc évvel ezelőtti nem erőszak miatt. 

Az AC Milan és a Real Madrid korábbi labdarúgója, Robinho 2013. január 23-án nemi erőszakot követett el egy albán lánnyal szemben egy barátjával, Ricardo Falcóval együtt, amikor az áldozat a 23. születésnapját ünnepelte egy milánói szórakozóhelyen.

Az eset miatt tavaly kilenc év börtönbüntetésre ítélték, ám Robinho fellebbezést nyújtott be az olasz legfelsőbb bíróság felé az ítélet ellen, de a La Repubblica úgy tudja, hogy kedden kiderült, elutasították azt. A brazilnak és a bűntársának emellett 60 ezer euró kártérítést is kell fizetnie az áldozatnak.

A korábbi labdarúgónak most 45 napja van arra, hogy újabb fellebbezést nyújtson be, de ha ezt is elutasítják, akkor ténylegesen börtönbe kell vonulnia. Robinhót és bűntársát sosem tartóztatták le az eset miatt, ezért a végső ítélet megszületéséig Brazíliában maradhatnak.