Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb-selejtező: visszaléphet a spanyolok ellenfele

A tervek szerint március végén megkezdődnek a 2022-es katari világbajnokságra az európai zónában a selejtezők, a mostani járványhelyzet miatt a mérkőzések zárt kapusak lesznek, és többet semleges pályán rendeznek meg – de lehet, hogy nem mindet játsszák le egyáltalán…

A Marca beszámolói szerint a koszovói szövetség kilátásba helyezte, hogy a nemzeti válogatottjuk nem fog elutazni a Spanyolország elleni, március 30-án esedékes sevillai világbajnoki selejtezőkre, amennyiben a rendezők néhány fontos kérdésben nem változtatnak álláspontjukon.

Spanyolország az Európai Unió azon öt országának egyike – Görögország, Románia, Ciprus és Szlovákia mellett –, amely nem ismeri el a balkáni állam függetlenségét. Ebből kifolyólag a vörös fúria Koszovó elleni mérkőzésén nem tervezik, hogy kitűzzék az ellenfél nemzeti zászlaját és lejátsszák a himnuszát. Ehhez pedig érthető módon a koszovóiak mindenképpen ragaszkodnak, így az UEFA-hoz és a FIFA-hoz fordultak segítségért, lévén már 2016 óta tagjai az érintett szervezeteknek.

Az öt tagú B csoportban a két érintett válogatott mellett még Svédország, Görögország és Georgia (korábbi nevén Grúzia) küzd a következő világbajnokságon való részvételért.