Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelona: megvan, kivel marasztalná az új elnök Messit – sajtóhír

A múlt vasárnapi elnökválasztás megnyerésével visszatérő Joan Laporta legfontosabb nyári teendője a lejáró szerződésű Lionel Messi megtartása lesz a Barcelona csapatánál, és az új elnök komolyan tenni is akar ennek érdekében…

 

A TyC Sports megbízható forrásai szerint a Bajnokok Ligájából szerda este kieső Barcelona élére újonnan kinevezett Joan Laporta már ajánlatot tett a Manchester City ugyancsak lejáró szerződésű argentin klasszisának, Sergio Agüerónak, akit mindenképpen a csapathoz akar csábítani, hogy honfitársával maradásra bírja a klub emblematikus alakját, Lionel Messit.

Mint ismeretes, a hatszoros aranylabdás a mostani szezont megelőzően benyújtotta távozási szándékát a vezetőségnek, melyet azonban elutasítottak és csak a 700 millió eurós kivásárlási ára megfizetése esetén engedték volna el. Több csapat is szívesen látta volna, azonban ezt a csillagászati összeget érthető módon senki nem tudta megfizetni, így Messi végül úgy döntött, hogy a szabályok szerint kitölti szerződését és még egy évet marad a katalán csapat alkalmazásában.

A 32 éves Agüero az utóbbi időben egyre kevesebbszer egészséges, a 2020-2021-es idényben is mindössze 12 pályára lépés jutott neki eddig, miközben összességében több mint egy évtized alatt már 180 bajnoki gólt szerzett a csapat színeiben 270 PL-találkozón. Agüero általános fizikai állapota és gyakori sérülései miatt egyre inkább lefelé áldoz csillaga, és minden bizonnyal a mostani a legutolsó idénye a klubnál, vagyis egy nagy korszak lezárulhat nyáron. A rutinos argentin támadó 2011 óta 382 mérkőzésen lépett pályára az égszínkékek szerelésében, és a klub történetének legeredményesebb játékosának mondhatja magát 256 találatával, ám a szigetországi sajtó szerint mindkét fél részéről eljött az idő a váltásra.