Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Juventus: “Soha nem szabadott volna leigazolni CR-t!”

Ahogyan arra számítani lehetett, az FC porto elleni BL-blama után nehezen csillapodnak az indulatok Torinóban. Legújabban éppen egy ex-klubelnök szúrt oda igen keményen a ‘zebráknak’.

A Juventusnál az elnöki tisztséget 2006 és 2009 között betöltő Giovanni Cobolli Gigli elsősorban a ‘zebrák’ átigazolási politikáját rótta fel a Radio Punto Nuovo-nak adott interjújában, a középpontba állítva Cristiano Ronaldo megszerzését.

“Az első naptól kezdve abszolút úgy gondolom, hogy a Juventusnak nem lett volna szabad leigazolni Cristiano Roanldot. Cristiano egy nagy bajnok, de elképesztően sokba kerül!” kezdte gondolatmenetét a korábbi klubvezető.

“Most, hogy úgy tűnik, vége a csapat idényének, egy eurót adnék CR-nek minden gólja után, és nem többet. A klub nehéz anyagi helyzetben van, Andrea Agnelli elnök úrnak pedig végre önkritikát is kellene gyakorolnia, de sajnos nincsenek egyszerű munkatársai!” – Folytatta Gigli úr, rámutatva a Juve szerinte következő nagy problémájára.

“Átalakulásra lenne szüksége a klubnak! Agnelli helyében nyáron nem csak Ronaldot engedném el, hanem Paraticit is (Fabio Paratici, a Juve sportigazgatója -a szerk.). De ott van Pavel Nedved, aki fantasztikus játékosunk volt, magszerű ember, de nem igazán érteni, mi is a feladata, mint alelnök. Mindenképpen újra kellene gondolni a szerepét a klubon belül!” – Így Gigli, aki még ennyinél sem állt meg.

“Most van szükség a változásokra, nem később. Nem Andrea Pirlo a hibás, őt nem tudom hibáztatni. Agnelliéké a felelősség. Tudom azt is, hogy Agnelli nem akarta Maurizio Sarrit kinevezni, de Paratici sé nedved nyomására mégis megtette.” – Jegyezte meg a 76 esztendős ex-elnök.