Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Válogatott: Rossi keretet hirdetett a márciusi vb-selejtezőkre

Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya csütörtökön bő keretet hirdetett a március végi Lengyelország, San Marino és Andorra elleni világbajnoki selejtezőmérkőzésekre. 

 

Az olasz szakember korábban azt már bejelentette, hogy a sérülése miatt nem számíthat a télen az RB Leipzigba igazoló Szoboszlai Dominikra a vb-selejtezőkön, viszont a nemrégiben kézműtéten átesett csapattársa, Willi Orban kapott meghívott. Szoboszlai mellett nem számíthat még Rossi Könyves Norbertre és Kovácsik Ádámra sem, Gyurcsó Ádám pedig jelenleg nem kap annyi lehetőséget a klubcsapatában, hogy számolhassanak vele.

Vannak azonban nagy visszatérők is a keretben: az MTK-ban jelenleg elképesztő teljesítményt nyújtó Varga Roland, valamint a Honvéd középpályása, Gazdag Dániel. Mellettük pedig két játékos is debütálhat majd a selejtezőkörben: a sérülés miatt korábban két évet kihagyó Géresi Krisztián, valamint a Puskás Akadémia kapusa Tóth Balázs először kapott meghívót a válogatottba.

Marco Rossi a keret hirdetésekor beszélt a kimaradókról, a visszatérőkről és az újoncokról is.

Ahogy korábban el elmondtam, ha csak valaki kiugró teljesítménnyel nem hívja fel magára a figyelmet, akkor nincs értelme változtatni az őszi csapaton”

fogalmazott az első vb-selejtezős keret kapcsán az mlsz.hu-nak Marco Rossi.

“Mindemellett Szoboszlai Dominik és Könyves Norbert sérült, Gyurcsó Ádám pedig jelenleg keveset játszik klubcsapatában, ezért rájuk ezúttal nem számíthatok. Ugyanakkor Varga Roland nagyon jól járt a klubváltással, rengeteget játszik és sok gólt rúg, kitűnő formában van. Ugyanez elmondható Géresi Krisztiánról is, aki olyan képességekkel rendelkezik, amilyenekre szükségünk van, bár ő azért még nincs csúcsformában, de bízom benne, hogy a meghívó újabb lökést ad neki ennek eléréséhez. Tóth Balázs a sérüléssel bajlódó Kovácsik Ádám hiánya miatt, valamint jó teljesítményének köszönhetően kap lehetőséget, hiszen az egyik legjobb fiatal kapus az országban. Gazdag Dánielre novemberben is számítottam volna, de a koronavírus sajnos közbeszólt. Ugyanakkor azt gondolom, hogy nemzetközi szinten ő inkább középpályásként tudja a legjobb teljesítmény nyújtani, és nem azon a poszton, amelyen a Honvédban mostanában gyakran játszik.”

A magyar válogatott március 25-én Lengyelország ellen kezdi meg a vb-selejtezősorozatot a Puskás Arénában, majd három nappal később San Marinóban, március 31-én pedig Andorrában lép pályára. Marco Rossi szerint a két idegenbeli találkozó is nehéz lesz, így kiemelkedő fontosságú a megfelelő hozzáállás.

Három nagyon nehéz mérkőzés vár ránk márciusban. A világ jelenleg hivatalosan is a legjobb játékosát a soraiban tudó lengyel válogatott a második legerősebb csapat a csoportunkban, ráadásul egy kitűnő, új szövetségi kapitány irányítja őket Paulo Sousa személyében. A papírforma szerint San Marinót és Andorrát is le kellene győznünk, ám e két találkozó megnyerése is rendkívül komoly feladat lesz! Pár éve éppen Andorrában láthattuk, mi történhet, ha egy ellenfelet nem veszünk kellően komolyan. Az andorrai vereség megmutatta, hogy egy kis csapat elleni mérkőzés is nagyon nehéz lehet, ha fejben nem vagyunk eléggé koncentráltak, és nem vesszük elég komolyan a mérkőzést.”

A MAGYAR VÁLOGATOTT BŐ KERETE:

Kapusok: Dibusz Dénes (FTC), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), Tóth Balázs (Puskás Akadémia)
Védők: Botka Endre (FTC), Fiola Attila (Mol Fehérvár FC), Hangya Szilveszter (Mol Fehérvár FC), Kecskés Ákos (Lugano – Svájc), Lang Ádám (Omonia Nicosia – Ciprus), Lovrencsics Gergő (FTC), Willi Orbán (RB Leipzig – Németország), Szalai Attila (Fenerbahce – Törökország)
Középpályások: Cseri Tamás (Mezőkövesd), Gazdag Dániel (Budapest Honvéd), Holender Filip (Partizan Beograd – Szerbia), Kalmár Zsolt (DAC – Szlovákia), Kleinheisler László (NK Osijek – Horvátország), Nagy Ádám (Bristol City – Anglia), Loic Nego (Mol Fehérvár FC), Schäfer András (DAC – Szlovákia), Sigér Dávid (FTC)
Támadók: Géresi Krisztián (Puskás Akadémia), Nikolics Nemanja (Mol Fehérvár FC), Sallai Roland (Freiburg – Németország), Szalai Ádám (Mainz – Németország), Varga Kevin (Kasimpasa – Törökország), Varga Roland (MTK Budapest)