Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: A Hellas Verona védőjéért verseng a Roma és a Milan! – sajtóhír

Komoly harc alakulhat ki az olasz bajnokságban (Serie A) a Hellas Verona védőjéért, Matteo Lovatoért. A középhátvédet számos csapat csábítja, de leginkább a Milan és a Roma érdeklődik iránta.

Matteo Lovato az idei szezonban robbant be a köztudatba. A Hellas Verona 2020 januárjában szerezte meg a középhátvédet a Padovától, ám az első fél szezonjában mindössze 1 alkalommal tudott pályára lépni 8 perc erejéig, mivel folyamatosan sérülések hátráltatták. Ebben az idényben viszont a védelem meghatározó játékosává nőtte ki magát, aminek okán számos topcsapat figyelmét felkeltette. A La Gazzetta dello Sport legfrissebb értesülései szerint a 21 esztendős futballistát leginkább az AC Milan és az AS Roma figyeli, sőt a “Farkasok” már annyira konkrétan érdeklődnek, hogy a beszámolók alapján tettek egy 13 millió eurós ajánlatot a Veronának. A Milan még nem tett ajánlatot Lovatoért, hiszen a télen kölcsönvették vásárlási opcióval Fikayo Tomorit a Chelseatől. Mindenesetre nem veszik le a szemüket a Hellas hátvédjéről, ugyanis ha Tomori mégsem válna be, akkor Lovato lenne az első számú célpontja a piros-feketéknek is.

Lovato ebben a szezonban minden sorozatot figyelembe véve 20 mérkőzésen kapott szerepet. Szerződése 2024 nyaráig köti aktuális csapatához. Piaci értékét 7 millió euróra becsüli a mértékadó transfermarkt.