Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hamarosan ismét lehetnek nézők Angliában és Németországban!

Amennyiben kedvezően alakul a koronavírus-járvány elleni védekezés, úgy az angol bajnokságban (Premier League) a legújabb tervek szerint az utolsó két fordulóra engednének be szurkolókat, míg Németországban a Német Kupa döntőjével számolnak úgy, mint egy lehetséges opció a szurkolók visszatérésére.

Mint arról nemrég beszámoltunk, Portugáliában április közepétől úgy tervezik, hogy korlátozott számban már ismét lehetnek szurkolók a lelátókon. Nos a mai nap folyamán biztató megnyilatkozások érkeztek Angliából és Németországból is. A Premier League vezérigazgatója, Richard Masters ugyanis elmondta, hogy terveik szerint az idei szezon utolsó két fordulójával már úgy számolnak, hogy akár 10000 néző is a helyszínről követheti majd az összecsapásokat. Masters ezen kívül bizakódoan tekintett a következő szezon kezdetére:

Az a célunk, hogy a következő szezon kezdetétől ismét teltházas mérkőzéseket tudjunk rendezni. A jelenlegi állások szerint a kormány ütemterve erre lehetőséget is ad, szóval bizakodó vagyok.

Az előző idényben először Németország nyitott és a Bundesliga mezőnye “állatorvosi lóként” folytatta a 2019/20-as idényt. Most úgy néz ki, hogy hamarosan ismét pozitív lépést tesznek a szurkolók felé. A Borussia Dortmund ügyvezető igazgatója, Hans-Joachim Watzke ugyanis azt javasolta, hogy a berlini Német Kupa fináléban 10-15 ezer koronavírus ellen beoltott szurkolót ingyen engedjenek be, mivel ez nagyot jót tenne a szurkolóknak, a labdarúgóknak és az egész közösségnek.