Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premier League: Észak-London ura az Arsenal! – Videóval!

A Premier League 29. fordulójának rangadóján az Arsenal egy gólos hátrányból felállva tudott fordítani az Emirates-ben a Tottenham ellen

Jó iramban kezdődött az észak-londoni derbi. Az Arsenal játszott veszélyesebben, ám sokáig nem tudott mit kezdeni a szervezetten védekező Tottenhammel.

José Mourinho csapata ezúttal sem hazudtolta meg önmagát, főleg ha arra gondolunk, hogy lényegében a semmiből, ám egy varázslatos megoldást követően szerzett vezetést a Spurs: Erik Lamela ritkán látható, rabona (!) mozdulattal talált Bernd Leno hálójába – Érdemes megnézni a társak, de még az Arsenal-játékosok reakcióját is: Amilyen zseniális, legalább olyan váratlan is volt az argentin szélső helyzetfelismerése. (0-1)

A bekapott gól viszont nem igazán éreztette az “ágyúsokon” a megtorpanást, akik a meccs ezen szakaszában egyre többször szegezték kapujuk elé a vendégeket. Előbb Cedric révén a félidő hajrája előtt csupán kapufáig jutott a Pierre-Emerick Aubameyangot csak a kispadon jegelő (állítólag a gaboni elkésett, Arteta megbüntette – a szerk.) Arsenal, de végül Martin Ödegaard megpattanó lövését követően csak összejött még a szünet előtt a szépítés. (1-1)

A fordulást követően nem sokat változott a játék képe, miután főleg az Arsenal kezdeményezett. A hazaiak fáradozásai a 66. percben érett góllá, miután Alexander Lacazette higgadtan értékesítette saját maga által kiharcolt büntetőt. (2-1)

Hátrányban ezúttal a Tottenhamen volt a sor, hogy változtasson, ám mielőtt ezt elkezdhette volna, Erik Lamela 7 perc alatt negatív hőssé vált: előbb buktatásért, majd könyöklésért kapott egy-egy sárga lapot, nehéz helyzetbe hozva ezzel csapatát.

Kis híján tartogatott még egy fordulatot a találkozó, miután a 83. percben Harry Kane remek mozdulattal Leno kapujába fejelte Lucas Moura szabadrúgását – apró szépséghiba, hogy lesről tette mindezt.
A slusszpoén Tottenham-részről még így is összejöhetett volna, miután a 90. percben Harry Kane szabadrúgása a kapufáról kifelé pattant, a kipattanóra bevetődő Davinson Sánchez lövését pedig Gabriel blokkolta.

Az Arsenal bár a végén látványosan magára húzta ellenfelét, 2018 után újra nyerni tudott az észak-londoni derbin, és feljött 4 pontra a jelenleg hetedik helyen álló riválisa mögé a táblázaton.

Arsenal – Tottenham 2-1 (1-1)
Emirates stadion, Vezette: Michael Oliver
Gólszerzők: Ödegaard (44.), Lacazette (64. – büntetőből) illetve Lamela (33.)
Sárga lap: Xhaka (82.) illetve Reguilón (40.), Sánchez (63.), Lamela (69.)
Piros lap: Lamela (76. -második sárga lappal)

Arsenal: Leno – Cedric, D. Luiz, Gabriel, Tierney – Xhaka, Thomas – Saka (Pepe, 46.), Ödegaard, Smith-Rowe (Willian, 78.)- Lacazette (Elneny, 88.). Menedzser: Mikel Arteta

Tottenham: Lloris – Doherty, Alderwireld, D. Sánchez, Reguilón – Ndombele (Alli, 62.), Höjbjerg – Bale (Sissoko, 57.), Lucas, Son (Lamela (19.) – Kane. Menedzser: José Mourinho

A fordulóból még hátra van: 

21:15 Manchester United – West Ham United (Tv: Digi Sport 1)

 Hétfő:

21:00 Wolverhampton – Liverpool (Spíler 1)

A Premier League tabellája: 

A góllövőlista élmezőnye: