Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: fontos meccset bukott a Milan, oda a bajnoki cím? – videóval

Az olasz élvonalbeli bajnokság 27. fordulójának vasárnap esti rangadóján az esetleges bajnoki címtől egyre távolabb kerülő AC Milan hazai pályán egygólos vereséget szenvedett a Napoli ellen.

Az első játékrész viszonylag eseménytelenül zajlott, csupán egy-egy komolyabb helyzete akadt mindkét gárdának. A fordulást követően azonban hamar megtört a jég, Piotr Zielinski remek kiugratása után a vendégek vezetéshez jutottak, méghozzá annak a Matteo Politanónak a góljával, aki éppen a Milan ősi riválisától és a Scudetto jelenlegi legnagyobb esélyesétől, az Intertől került kölcsönbe a nápolyiakhoz. Stefano Pioli alakulata a folytatásban ment előre az egyenlítésért, helyenként mindent egy lapra feltéve támadott. A gólszerzés nem jött össze a Rossonerinek, a hosszabbításban viszont begyűjtöttek egy piros lapot: a horvát válogatott támadó, Ante Rebic jutott a kiállítás sorsára.

A Milan nullázásnak köszönhetően az Inter előnye immáron 9 pont a Serie A élén, míg a Gennaro Gattuso által irányított Napoli komoly lépést tett az európai kupaindulás felé.

AC Milan – SSC Napoli 0–1 (0-0)
Gólszerző: Politano (47.)
Kiállítva: Rebic (90+2.)

A találkozó videós összefoglalója:

A forduló további eredményei:

Péntek
Lazio 3–2 Crotone
Atalanta 3–1 Spezia

Szombat
Sassuolo 3–2 Verona
Benevento 1–4 Fiorentina
Genoa 1–1 Udinese

Vasárnap
Bologna 3–1 Sampdoria
Parma 2–0 Roma
Torino 1–2 Inter
Cagliari 1–3 Juventus

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista élmezőnye: