Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: a BL-rutin továbbjutást ért a Real Madridnak

A párosítás első mérkőzésén a korai kiállítás miatt, nem olyan találkozót kaptunk, mint amire számíthattunk. A Real Madridba több meghatározó játékos is visszatérhetett az első mérkőzés óta, az Atalantának így sem tűnt ledolgozhatatlanak az egy gólos hátrány.

Ennek megfelelően az Atalanta, már a 3. perc elején helyzetbe került. A vendég csapatnak ezután is voltak kisebb lehetőségei, de Courtois kapuja nem forgott veszélyben. A 34. percben Sportiello óriási hibájából megszerezte a vezetést a Real Madrid. Az olasz kapus Modric-hoz passzolt, aki önzetlenül szolgálta ki Benzemát 1-0!

A második félidő elején egy fantasztikus szóló után Vinicius majdnem megszerezte a madridiak második gólját, azonban pár centivel célt tévesztett. Az 59. percben megint Vinicius okozott bonyodalmat, akit Toloi buktatott a tizenhatoson belül. A büntetőt a sérülésből visszatérő Sergio Ramos értékesítette 2-0!
A mérkőzés hajrájában Muriel szerzett káprázatos szabadrúgásgólt 2-1! A hazai játékosok gondoskodtak arról, hogy ne támadjon fel az olasz csapat és rögtön a középkezdés után gólt szereztek, a pár perccel korábban beálló Asensio volt eredményes 3-1!

A Juventus után az Atalanta is elvérzett a legjobb tizenhat csapat között, így ha szerdán nem tesz csodát a Lazio a Bayern München ellen és jut tovább a hazai 4-1-es vereség után, akkor nem lesz olasz csapat a BL negyeddöntőjében.

Real Madrid – Atalanta 3-1 (1-0) továbbjutott a Real Madrid 4-1-es összesítéssel
Helyszín: Madrid, Alfredo di Stefano Stadion Vezette: D. Makkelie (hollnad)
Gólszerzők: Benzema (34.), Ramos (60.- büntetőből), Asensio (85.) ill. Muriel (83.)
Sárga lapok: Valverde (39.), Nacho (73.), Kroos (77.) ill. Toloi (59.)

Real Madrid: Courtois – Nacho, Ramos (Militao 64.), Varane, Mendy – Valverde (Asensio 82.), Kroos, Modric – Lucas, Benzema, Vinicius (Rodrygo 69.)
Vezetőedző: Zinedine Zidane

Atalanta: Sportiello – Toloi (Palomino 61.), Romero, Djimsiti – Maehle, de Roon – Pessina (Caldara 84.), Gosens (Ilicic 57.) – Malinovsky, Pasalic (Zapata 46.) – Muriel (Miranchuk 84.)
Vezetőedző: Gian Piero Gasperini

A mérkőzés összefoglalója