Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: ismét gólképtelen volt az Atlético, simán továbbjutott a Chelsea – videóval

Az Atlético Madrid a nyolcaddöntő visszavágóján is alulmaradt a Chelsea együttesével szemben, így Diego Simeone gárdája a nyolcaddöntőben búcsúzott a Bajnokok Ligájától. A londoniak 3–0-s összesítéssel harcolták ki helyüket a következő körbe.

Az összecsapás első félideje viszonylag eseménytelenül zajlott, már ami a komoly gólszerzési lehetőségeket illeti. Az Atlético Madrid, ahhoz képest, hogy hátrányban vágott neki a találkozónak, nem volt igazán veszélyes. Rá is fáztak a Matracosok, ugyanis a hazaiak egy nagyszerű kontra végén a 34. percben megszerezték a vezetést: Timo Werner és Hakim Ziyech volt a labda útja. Thomas Tuchel gárdája tehát ekkor összesítésben már kettővel ment.

A fordulást követően a vendégek több cserét is végrehajtottak, többek között Ángel Correa és Moussa Dembélé is beállt, ám a gólszerzés velük sem jött össze. A Chelsea védelme nagyszerűen állta a sarat, élén a szenegáli válogatott kapussal, Édouard Mendyvel. A végére érkezett a pont az i-re, a csereként beálló Emerson az első labdaérintéséből bevette Jan Oblak kapuját.

A londoni Kékek tehát viszonylag könnyedén búcsúztatták madridi ellenfelüket. A legrangosabb európai kupasorozat negyeddöntős párosításait pénteken délben sorsolják majd ki.

Chelsea FC – Atlético Madrid 2–0 (összesítésben 3–0)
Gólszerző: Ziyech (34.), Emerson (90+4.)
Kiállítva: Savic (82.)

Mendy – Azpilicueta, Zouma, Rüdiger – James, Kanté, Kovacic, Alonso (Chilwell) – Ziyech (Pulisic), Havertz (Emerson) – Werner (Hudson-Odoi).

Oblak – Trippier (Lemar), Savic, Giménez, Lodi (Hermoso) – Llorente, Koke, Saúl, Carrasco (Dembélé) – Suárez (Correa), Felix.

A találkozó videós összefoglalója: