Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Man. City: “Amióta itt vagyok, azt mondják, meg kell nyernünk a Bajnokok Ligáját!”

Csapata Borussia Mönchengladbach elleni, magabiztos Bajnokok Ligája-továbbjutását követően Pep Guardiolát megkérdezték arról, hogy mit gondol a City BL-esélyeiről. A spanyol menedzser nem sokat hezitált a válaszon.

Mint ismert, a Man. City a párharc visszavágóján is 2-0-ára nyert német ellenfele ellen, így összesítésben 4-0-ával lépte le a Mönchengladbachot. A magabiztos továbbjutást követően ‘a földön maradó’ Pep Guardiola nem nagyon akart foglalkozni azzal sem, hogy csapata BL-esélyeiről elmélkedjen.

“Amióta itt vagyok Manchesterben, az elejétől fogva azt hallom, hogy meg kell nyernünk a Bajnokok Ligáját! Ez a nyomás mindig is a vállunkra nehezedett!” – Kezdte gondolatmenetét Guardiola.

“Továbbra sem akarok ezzel különösebben foglalkozni, hiszen a futballban ha rászolgálsz a továbbjutásra, akkor sikerül, ha nem érdemled meg, akkor nem. Ilyen egyszerű! A következő körrel kell foglalkoznunk, először a párharc első meccsével, majd a másodikkal. Ha azokon a találkozókon jól futballozunk, akkor teszünk egy lépést előre.” – Folytatta a City menedzsere.

“Amikor az ember arra figyel, hogy mit nyerhet, akkor hajlamos elfeledkezni arról, hogy mennyi mindent meg kell tennie a siker érdekében: Például aprólékosan kielemezni az ellenfelet, a lehető legjobb és legszervezettebb formában felkészülni, vagy csak is a saját játékára koncentrálni. Engem az utóbbi dolgok foglalkoztatnak! Természetesen azért vagyunk itt, mert mi is nyerni szeretnénk, de ez az összes klubra igaz. De a Bajnokok Ligája a legnagyobb trófea amit elérhetsz, elképesztően nagy a presztízse, és nagyon hosszú út vezet odáig, hogy a magasba emelhesd!” – Tette még hozzá Guardiola.