Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Man. City: “most jó formában vagyunk, de…”

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjéből kettős győzelemmel továbbjutó Manchester City zsinórban negyedik alkalommal kvalifikálta magát a sorozatban legalább a legjobb nyolc közé a Borussia Mönchengladbach kiejtésével…

A második Budapesten rendezett mérkőzés utáni sajtótájékoztatón a Manchester City katalán menedzsere, Pep Guardiola a magabiztos továbbjutás ellenére rendkívül reálisan értékelt, és hangot adott a közeljövőt illető aggályainak is:

“Nagyon jó teljesítményt nyújtottunk, az első perctől irányítottuk a játékot. Ebben a sorozatban sosem mehetsz biztosra, de a két korai gól érezhetően megnyugtatta a csapatot. Gyorsan járattuk a labdát, támadásban és védekezésben is együtt mozogtunk. Újabb meccset hoztunk le kapott gól nélkül, ám ez természetesen nem kizárólag a hátsó négyes érdeme.

A jövőt illetően, most valóban jó formában vagyunk, de nem szabad a trófeákra gondolnunk. A kinevezésem óta mindenki a Bajnokok Ligája megnyeréséről beszél, de egyelőre nem érdemes távolabbra tekinteni a negyeddöntőnél. Ha jól futballozunk, továbbjutunk majd, ha nem, elbukunk.

Most mindenki egészséges, jó formában vagyunk, de nem tudhatjuk, mi történik a válogatott szünet után, és milyen formában kapjuk vissza a játékosokat. Bízom benne, hogy mindenki egészségesen tér vissza, de a mostani helyzetben semmit sem lehet biztosra venni, mindössze alkalmazkodni lehet.”

A City a párharc mindkét mérkőzését 2-0-ra nyerte a Puskás Arénában, és rendkívül magabiztosan jutott tovább a Bajnokok Ligája legjobb nyolc együttese közé.