Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vezetőedzőnek állt Simeone egykori segédje – HIVATALOS

A korábbi híreszteléseknek megfelelően a kedd esti órákban bejelentette új klubja vezetőedzőként az Atlético Madrid korábbi ikonikus alakját…

 

Az argentin bajnokságban (Copa de la Liga Profesional) szereplő Newell’s Old Boys csapata a keddi napon erősítette meg, hogy valóban a nagy hazatérő, Germán Burgos lett az idényt pocsékul kezdő együttes újdonsült vezetőedzője.

Az 51 esztendős szakember közel egy évtizeden át dolgozott az Atlético Madrid kispadján minap klubrekordot döntő Diego Simeone asszisztenseként a “matracosoknál”. Burgos korábban az olasz Catania és az argentin Racing Club együttesénél is “Cholo” hűséges segédje volt, majd kilenc év után az elmúlt szezon végén távozott az Atléticótól, mert vezetőedzőként szeretné kipróbálni magát a továbbiakban.

Az “El Mono”, azaz “majom” becenévre hallgató tréner aktív korában 2001 és 2004 között az Atlético kapusa volt, hazájában a Ferro Carril Oeste és a River Plate hálóját védte, most pedig először állhat munkába vezetőedzőként.

Az egykor Diego Maradonát és utánpótláskorában Lionel Messit is foglalkoztató rosáriói Newell’s csapata az új idénybeli első öt mérkőzésén mindössze egyetlen pontot gyűjtött, és például Maxi Rodríguez személyében egy igazán veterán harcos is fellelhető a csapat keretében.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!