Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: kikapott, de továbbjutott az Arsenal – videóval

Az Európa-liga nyolcaddöntőjének visszavágóját játszotta az Arsenal az Olympiakosz ellen. Az első találkozót 3-1-re nyerő londoniak gyengébb meccset játszottak most, ki is kaptak egy góllal, de ez nem befolyásolta Mikel Arteta gárdájának továbbjutását. A Puskás Arénában lejátszott Granada mérkőzése is hasonlóan alakult, ahol a Molde bár nem játszott olyan jól, két gólt így is szerzett, de egyet lőttek a spanyolok is, így a továbbjutásuk nem volt kétséges. 

Arsenal – Olympiakosz:

Az első félidőben kisebb fölényben játszott az előnnyel induló Arsenal. A 18. percben Pepé jutott lövéshez, de egy védő az utolsó pillanatban blokkolt egy szép becsúszással. A 20. percben azért az Olympiakosz is veszélyeztetett El Arabi révén, aki hiába kapott pontos passzt, lövését védte a kapus. A 24. percben Aubameyang is próbálkozott, de lövése a kapu felett szállt el. A befejezések mindkét oldalon pontatlanok voltak, így a szünet előtt már egyik csapat sem lőtt gólt.

A második félidő már egyértelműen az Olympiakoszé volt. A görög csapat már a 48. percben veszélyeztetett, amikor Fortounis eresztett el egy bombát, de az néhány centivel a kapu mellett szállt el. Az 51. percben azonban már nem hibáztak, és megszerezték a vezetést: El Arabi tizenhatoson belüli lövése megpattant, így a kapus nem tudta védeni, a labda a kapuba jutott. Hajtott nagyon az Olympiakosz, igaz, még 2 gólra volt szüksége a továbbjutáshoz, viszont az Arsenal mintha ott maradt volna az öltözőben, és ezt érezték is a görögök. Így ment ez a 82. percig, amikor Ba ugyanabban percben két sárga lapot is kapott, és kiállították. Az angol csapat ezután kezdte átvenni az irányítást, de gólt már nem tudott lőni, viszont a 87. percben Aubameyang közel járt hozzá, lövését viszont Jose Sa hatalmas bravúrral védte. Az Arsenalnak a vereség is megfelelt, és így is simán továbbjutott.

Arsenal* – Olympiakosz 0-1 (0-0) Összesítésben: 3-2
Gólszerzők: – ill. El Arabi (51.)
Sárga lap: – ill. Androutsos (35.), M’Vila (73.), Ba (82.)
Kiállítás: – ill. Ba (82.)


Molde – Granada:

Bár jobb volt az első félidőben a szintén előnyben játszó Granada, szerencsétlenebb is volt a Moldénél. Az elején Kenedy próbálkozott többször is a spanyol oldalon, ám befejezései pontatlanok voltak. A 29. percben azonban egy szerencsétlen mozdulat után vezetést szerzett a Molde, szinte a semmiből:  Jesus Vallejo próbált meg tisztázni, de ehelyett saját kapujának bal oldalába juttatta a labdát. Erre már nem tudott válaszolni a Granada a szünetig.

A második félidőben is maradt a játék képe, a spanyolok továbbra is fölényben futballoztak, de a gól sehogy sem akart összejönni nekik. A 66. percben ráadásul egy jó megindulás után Fofana szólózott egészen a kapuig, majd lőtt is, de a bal alsó sarok felé tartó lövésre Rui Silva hatalmas bravúrral még oda tudott érni. A 71. percben a Granada egy szabadrúgás után veszélyeztetett Herrera révén, de a kapus még épp bele tudott érni a labdába. A 72. percben azonban már nem hibázott a spanyol csapat, és egyenlített: Herrera küldött egy szöglet után jó labdát Soldado felé, aki közelről fejelt a léc alá. A 90. percig nyugodtan futballozott a Granada, amikor is Eteki szabálytalansága után tizenegyest kapott a Molde, Hestad pedig be is lőtte a lehetőséget. Itt egy kicsit ráijesztettek a spanyolokra, de végül szépen kihúzták a végéig és tovább is jutottak.

Molde – Granada* 1-1 (1-0) Összesítésben: 2-3
Gólszerzők: Vallejo (29. – öngól) ill. Soldado (72.)
Sárga lap: Risa (62.) ill. Victor Diaz (7.)
Kiállítás: – ill. –

A góllövőlista jelenlegi állása: