Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Külföldi trénert neveztek ki a női válogatott élére – HIVATALOS

Az MLSZ csütörtöki tájékoztatása értelmében a női válogatottat először irányíthatja külföldi edző egy kiváló német szakember személyében…

A magyar labdarúgó-szövetség a csütörtöki napon bejelentette, hogy a továbbiakban a német Margaret Kratz veszi át a női válogatott irányítását.

Az 59 éves szakember több neves játékos pályafutását segítette, akik aztán a Bundesligában és a német válogatottban is szerepet kaptak. Dolgozott későbbi Európa-bajnokokkal: Nadine Kesslerrel (2015-ben az év Játékosa, jelenleg az UEFA női szakágvezetője), az olimpiai- és BL-győztes Josephine Henninggel, és a magyar származású, szintén olimpiai- és BL-győztes Marozsán Dzseniferrel is.

“Azt akarom elérni, hogy a csapat minden egyes tagja, játékosok és a stáb is megismerje, elsajátítsa és magáénak érezze ugyanazt a futballfilozófiát. Minden játékhelyzetben – akár nagy nyomás alatt is – a csapattagoknak együtt kell dolgozniuk, akár támadunk, akár védekezünk. Hogy ezt meg tudjuk valósítani, az a játékosok teljesítményén is múlik majd. 30 éven keresztül dolgoztam a Német Labdarúgó-szövetségnél, és rengeteg fejlesztésen dolgoztam. Nagyon jól éreztem itt magam, de most eljött az idő, hogy valami újba kezdjek. 59 éves vagyok, de még mindig nagyon motivált. Új fejezetet kezdek az életemben, ami rengeteg kihívást tartogat. Élvezem a közös munkát a futballistákkal, a stábtagokkal és a vezetőkkel; örülök, hogy új embereket ismerhetek meg egy új országban. Tudom, hogy Magyarországon nagyon sok tehetség van, akiknek támogatásra van szükségük a fejlődésükhöz. Szeretném megköszönni a Magyar Labdarúgó Szövetségnek a bizalmat, már nagyon várom, hogy belevágjunk a munkába”

– jegyezte meg székfoglalójában az újdonsült kapitány.

Kratz a magyar női labdarúgás fejlesztésében is részt vett az elmúlt években: az UEFA és az MLSZ közös U14-es programja keretein belül többször utazott az Európai Labdarúgó-szövetség képviseletében hazánkba, ahol a kiválasztási folyamatok mellett az edzőképzést is segítette szaktudásával. Így sokszínű nemzetközi tapasztalatai mellett a magyar női labdarúgást is ismeri.

A német szakember Markó Edinát váltja a szövetségi kapitányi poszton, aki az utolsó tavalyi mérkőzést követően lemondott posztjáról.