Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelona: az új elnök már Messit győzködi

A minap tartották meg a Barcelona elnökválasztásán diadalmaskodó Joan Laporta beiktatási ceremóniáját a Barcelona stadionjában, a híres Camp Nouban…

Joan Laporta beiktatási ünnepségén a csapat képviseletében Lionel Messi mellett Gerard Piqué, Sergi Roberto, valamint Ronald Koeman vezetőedző is részt vett. Az újdonsült sportvezető a köszöntő beszédében többek közt Messi maradásáról is szót ejtett:

“Minden tőlem telhetőt megteszek, hogy meggyőzem Messit a maradásról, de ezt ő is tudja. Ne haragudj, Leo, hogy erről mindenki előtt beszélek, de tudod, mennyire szeretlek, és azt is, hogy a Barca is nagyon szeret téged. Ha szurkolókkal teli stadionban játszhatnál, eszedbe sem jutna távozni.”

A klub elnöki tisztségét már 2003 és 2010 között betöltő Laporta nem titkoltan azért akart visszatérni a katalán óriásklub élére, hogy visszaállítsa az egyesület renoméját, melyet az előző vezetés alaposan megtépázott. Korábbi irányítása alatt a Barca összesen 12 trófeát gyűjtött be.

Kétségkívül Laporta egyik legfontosabb teendője Lionel Messi helyzetének megoldása lesz, hiszen az egyesület élő legendájának június 30-án lejár a szerződése, és az előző elnöktől már tavaly nyáron az elengedését kérte, melyet végül nem engedélyeztek számára. Messi úgy döntött, hogy a szabályok szerint kitölti szerződését és még egy évet marad a katalán csapat alkalmazásában, ám korábbi kijelentése szerint a mostani az utolsó szezonja a klubnál.