Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb-selejtező: nagy visszatérő a holland keretben

A holland nemzeti válogatott is kijelölte végleges keretét a március végén esedékes világbajnoki selejtezők rajtjára…

Az egykori kiváló hátvéd, Frank de Boer a kapitány csaknem három év után hívta meg ismét a holland válogatotthoz az Ajax veterán kapusát, Maarten Stekelenburgot, miközben a koronavírussal fertőzött Stefan de Virjt helyettesítő Jeremiah St Juste személyében egyetlen újonc játékos tagja a névsornak.

Különösen nagy meglepetés nincs az Oranje keretében, a hazai topcsapatok sztárja mellett például a Juventusban légióskodó Matthijs de Ligt, a Barcelonát erősítő Frenkie de Jong, vagy éppen a Lyonban szereplő Memphis Depay egyaránt ott lesz a csapatban.

A holland válogatott az első mérkőzésén március 24-én Törökország vendégeként lép pályára, három nappal később Lettországot fogadja, 30-án pedig Gibraltár otthonában lesz jelenése. Ebben a hatos csoportban még Norvégia és Montenegró nemzeti válogatottja küzd a világbajnoki kvalifikációért.

A holland válogatott kerete:

Kapusok: Jasper Cillessen (Valencia), Tim Krul (Norwich City), Maarten Stekelenburg (Ajax)
Hátvédek: Patrick van Aanholt (Crystal Palace), Daley Blind (Ajax), Denzel Dumfries (PSV), Matthijs de Ligt (Juventus), Jeremiah St Juste (Mainz), Kenny Tete (Fulham)
Középpályások: Joël Veltman (Brighton), Owen Wijndal (AZ), Donny van de Beek (Manchester United), Ryan Gravenberch (Ajax), Frenkie de Jong (Barcelona), Davy Klaassen (Ajax), Marten de Roon (Atalanta), Georginio Wijnaldum (Liverpool)
Támadók: Ryan Babel (Galatasaray), Steven Berghuis (Feyenoord), Steven Bergwijn (Tottenham), Memphis Depay (Olympique Lyon), Luuk de Jong (Sevilla), Donyell Malen (PSV), Calvin Stengs (AZ)