Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FA-kupa: Iheanacho volt a Manchester United veszte! – videóval

Az FA-kupa negyeddöntőinek utolsó mérkőzéséhez értünk, amit a Leicester City és a Manchester United vívott. A vezetést egy védelmi hibának köszönhetően a „Rókák” szerezték meg, de a United egyenlíteni tudott a szünet előtt. A második játékrészben viszont a Leicester kétszer is eredményes tudott lenni, erre pedig már nem volt válasza Solskjaer legénységének, így Brendan Rodgersék jutottak a legjobb 4 közé.

Aktívabban és agresszívabban játszott az első játékrészben a Leicester City. Ez az agresszivitás a 24. percben ki is fizetődött számukra, amikor Fred röviden hazatett labdájára Iheanacho csapott le és Hendersont kicselezve a hálóba passzolt, 1-0! A United nagyon kevés alkalommal jutott el a Leicester kapujáig, de az egyenlítés így is összejött számukra. A 38. percben Pogba tudta beadni a labdát a szélről, amit van de Beek átlépett, az érkező Greenwood pedig a hálóba vágott, 1-1!

A második félidő elején is a Leicester dominálta a mérkőzést. Egy hosszú labdajáratást követően Tielemans tört be a United védelmébe és 16-ról kilőtte az alsó sarkot, 2-1! Az 58. percben először villant meg a meccs során Jamie Vardy. Az angol támadó viszont elhibázta a ziccert, így a “Vörös Ördögök” még a mérkőzésben maradtak. Bő egy óra játékot követően Solskjaer 4 cserével próbálta meg felrázni csapatát, ami azonban nem hozta meg a várt eredményt. A 78. percben ugyanis ismét a Leicester volt eredményes. Egy oldalsó szabadrúgást követően Iheanacho maradt teljesen üresen, aki közelről a hálóba bólintotta a labdát, 3-1! A 88. minutumban Schmeichel még bravúrral védte Fernandes szabadrúgását, de a Manchester United ezen kívül nem igazán tudott komoly veszélyt okozni, így a Leicester teljesen megérdemelten jutott az elődöntőbe.

Leicester City – Manchester United 3-1 (1-1)
Helyszín:
King Power Stadium Vezette: A. Marriner
Gólszerzők
: Iheanacho (24., 78.), Tielemans (52.) ill. Greenwood (38.)
Sárga lapok: Albrighton (69.), Evans (76.) ill. Maguire (30.), McTominay (72.)
Kiállítás: -ill. –

Leicester City: Schmeichel – Söyüncü, Evans, Fofana – Castagne, Ndidi, Tielemans, Albrighton – Perez (Praet 73.), Vardy (Choudhury 83.), Iheanacho Vezetőedző: Brendan Rodgers

Manchester United: Henderson – Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Telles (Shaw 64.) – Fred (Diallo 84.), Matic (Fernandes 64.), van de Beek (Cavani 64.), Pogba (McTominay 64.), Greenwood – Martial Vezetőedző: Ole Gunnar Solskjaer

A mérkőzés összefoglalója:

 

Az FA-kupa negyeddöntőinek eredményei:

Szombat:
Bournemouth 0-3 Southampton
Everton 0-2 Manchester City

Vasárnap:
Chelsea 2-0 Sheffield United
Leicester City 3–1 Manchester United