Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U21-es Eb: a hajrában egy öngól és két kiállítás is nehezítette az olaszok dolgát a csehek ellen

Az olaszok egyik legnagyobb sztárját, Sandro Tonalit kiállították a csehek ellen, míg a spanyolok hármat lőttek a szlovéneknek.

Az első nagy helyzet a csehek előtt alakult ki, de Lingr lövése nem sikerült jól, Carnesecchi könnyen hárítani tudott. Csehország továbbra is lendületben maradt, majd szép lassan az olaszok is éledezni kezdtek, sőt a 31. percben Scamacca góljával vezetést is szerzett Olaszország (0-1). A 39. percben Cutrone duplázhatta volna meg az előnyt, de Jedlicka védett. A második félidőben ott folytatták az olaszok, ahol az elsőt abbahagyták, Maggiore lövése ment mellé az 51. percben. A 60. percben ismét Scamacca kapott jó labdát, de ezúttal nem talált kaput. A 70. percben egyenlíthetett volna Csehország, de Lingr gólját les miatt nem adták meg. Két perccel később újra az olaszok veszélyeztettek, de Zappa mellé lőtt. A kihagyott helyzetek a 75. percben megbosszulták magukat, Maggiore öngóljával egyenlített Csehország (1-1). A 77. percben Jedlicka védte Gabbia fejesét. A 84. percben az olaszok egyik legnagyobb csillagát, Sandro Tonalit kiállította a játékvezető. Az emberhátrány ellenére is az olaszoké volt a hajrá, de Maggiore lövését Jedlicka védte, majd a legvégén Sala lőtt mellé, így pontot loptak a csehek az olaszoktól, a 94. percben pedig Marchizzát is kiállították.

Csehország – Olaszország 1-1 (0-1)
Gólszerző:
Maggiore (75. – öngól), ill. Scamacca (31.)
Kiállítva: ill. Tonali (84.), Marchizza (94.)

Az első helyzetet a spanyolok alakították ki, Abel Ruiz lövését védte Vekic a 18. percben. Ezután is Spanyolország uralta a meccset, de nagy lehetőség sokáig nem alakult ki a kapuk előtt. Az első játékrész hajrájára azonban felpörögtek az események, a 38. percben a spanyolok reklamáltak tizenegyest, ám hiába, a játékvezető nem látott szabálytalanságot. Egy perccel később Zelar lövését blokkolta egy spanyol védő. A ráadás perceiben még Miranda lőtt, de Vekic hárított. A második félidőt nagyszerűen kezdte Spanyolország, az 53. percben Puado lőtt az alsóba (0-1), majd egy perccel később Villar is betalált (0-2). Ezután próbáltak szépíteni a szlovének, a 71. percben Elsnik lövése kerülte el Fernandez kapuját. A spanyolok szerették volna lezárni a meccset, a 76. percben Villar és Ruiz lövését is bravúrral hárította Vekic. A 80. percben ismét Ruiz próbálkozott, de ezúttal is védett a kapus. A 88. percben egy remek cselsorozat után Alcon lőtt mellé. A 89. percben végképp lezárta a meccset Spanyolország, Miranda lőtt az alsóba, ezzel magabiztossá tette a spanyolok sikerét (0-3).

Szlovénia – Spanyolország 0-3 (0-0)
Gólszerzők: ill. Puado (53.), Villar (54.), Miranda (89.)

A B-csoport jelenlegi állása:

A góllövőlista élmezőnye:

(A tabellákat köszönjük az eredmenyek.com-nak!)