Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Magyar válogatott: “van bennünk hiányérzet”

Ahogyan arról beszámoltunk, a magyar válogatott első világbajnoki selejtező mérkőzésén gólzáporos körülmények között 3-3-as döntetlent játszott Lengyelország ellen csütörtök este a Puskás Arénában…

A mérkőzést követően a magyar válogatott olasz szövetségi kapitánya, Marco Rossi felemás érzelmekkel beszélt a sajtótájékoztatón:

“Elégedett vagyok az eredménnyel, bár volt, hogy azt gondoltam, nyerhetünk. De hogy ilyen klasszis játékosok ellen döntetlent tudunk játszani tudunk, az jó eredmény. Ugyanazt mondom, mint a törökök elleni mérkőzést követően: nekünk a földön kell maradnunk. A mérkőzés előtt azonban simán aláírtam volna a döntetlent. Fájdalom van bennem amiatt, ami a pályán történt, 2-0 után egy perc alatt két hihetetlen hibát követtünk el, amiből még vissza tudtunk jönni és gólt szereztünk. Majd szabadon hagytuk Lewandowskit, akinek egy lehetőség is elég, hogy megvillanjon. Sajnálom ezt a meccset, azonban a földön kell járnunk, nem vagyunk jelenleg az ő szintjükön, így van bennem hiányérzet. Ha nincs ennyi klasszisuk, akkor miénk a három pont.”

Ugyanakkor Rossi nem értett egyet Paulo Sousával, aki azt szajkózta, hogy a három pontért jöttek és megérdemelték volna a győzelmet: “a kezdést követően öt perc elteltével vezettünk egy olyan játék után, amire készültünk, előre elterveztünk. Az igaz, hogy kicsit magasabban kellett volna védekeznünk, többet birtokolták a labdát. De azt nem mondanám, hogy ők érdemelték volna meg a győzelmet, vagy túlságosan elfogult vagyok Magyarországgal szemben.”

A magyar válogatott második selejtező mérkőzésén vasárnap San Marino ellen léphet pályára idegenben.