Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Spanyol gigászok versenyeznek a Napoli középpályásáért! – sajtóhír

Spanyol sajtóértesülések szerint komoly verseny alakulhat ki nyáron a La Liga 3 gigásza, a Barcelona, a Real Madrid és az Atletico Madrid között. A 3 topcsapat ugyanis egyaránt a Napoli középpályását, Fabián Ruizt szeretné megszerezni.

Fabián Ruizt 2018 nyarán igazolta le a Napoli a Real Betis együttesétől. A spanyol futballista hamar meghatározó elemévé vált az olasz csapat középpályájának, hiszen az előző két szezonban 40 majd 46 mérkőzésen számított rá edzője, és ebben az idényben is már 31 alkalommal pályára lépett. A 24 esztendős futballista teljesítménye hamar felkeltette a sztárcsapatok figyelmét és már az előző nyáron is összeboronálták őt például a Real Madriddal. A Football Espana legfrissebb értesülései szerint Ruiz iránt ismét felerősödött az érdeklődés a La Ligából, ám ezúttal nem egy, hanem 3 gárda irányából. A spanyol sajtó beszámolói alapján ugyanis a Real Madrid a Barcelona és az Atletico Madrid is szeretné a soraiban tudni a középpályást. Ruiz a hírek szerint szívesebben folytatná pályafutását az egyik madridi csapatban, de a Barcelona érdeklődése elől sem zárkózna el. A Football Italia legújabb információi alapján Ruiz jövője leginkább attól függ, hogy a Napoli tudja-e kvalifikálni magát a Bajnokok Ligájába. Amennyiben ez nem sikerül, úgy a csapat legalább a dupláját szeretné kapni annak, mint amennyiért anno megvették őt a Real Betistől, tehát minimum 60 millió eurót. Ez az összeg értelemszerűen még feljebb kúszhat, ha mind a három csapat komolyan gondolja Ruiz leigazolását.

Ruiz a Napoli színeiben összesen 117 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 13 gólt és 10 gólpasszt jegyzett. Szerződése 2023 nyaráig köti aktuális csapatához. Piaci értékét 44 millió euróra becsüli a mértékadó transfermarkt.