Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ügynöke szerint két csapat áll harcban David Alabáért

David Alaba ügynöke, Pini Zahavi kijelentette, hogy már csak kettő csapatnak van a legnagyobb esélye arra, hogy a nyáron hozzájuk igazoljon az ügyfele, bár azért más klubokkal is tárgyalásban állnak. 

David Alaba jelenleg az egyik legkapósabb név a transzferpiacon, mivel a remek teljesítménye mellett ingyen érkezik ahhoz a klubhoz, amelyik ajánlatát az osztrák védő elfogadja. Alaba 13 év után maga jelentette be, hogy a nyáron elhagyja a Bayern Münchent, és azóta a Real Madrid, a Barcelona, a PSG és a Chelsea is meg szeretné szerezni.

Most a játékos ügynöke, Pini Zahavi adott helyzetjelentést arról, hogy hogy állnak a tárgyalások, és nem túl nagy meglepetésre két klubot említett, akik még harcban állnak az ügyfeléért: a Real Madridot és a Barcelonát.

“David fogja a végén kiválasztani, hogy ki nyerte meg a harcot. Jelenleg a két nagy spanyol klub vezet, de azért még tárgyaluk másokkal is, és nem sietünk a döntéssel”

– nyilatkozta Zahavi a német Kickernek.

A Real Madridnál még Alaba érkezése előtt meg kell oldani két problémát, nevezetesen a két belső védő, Sergio Ramos és Raphael Varane szerződéshosszabbítását. A francia játékos kontraktusa 2022-ben jár le, és a hírek szerint ezzel le is szeretné zárni madridi pályafutását, a klub azonban nem szeretné ingyen elengedni. Mindeközben Ramos helyzete is egyre sürgetőbb, mivel a csapatkapitány szerződése most nyáron jár le, és még nem haladtak előre a tárgyalások a meghosszabbításáról. Alaba viszont e két játékos pozíciójában érzi magát a legjobban, igaz, a bal oldalon és akár még a középpályán is remek teljesítményt nyújt.

A Barcelona új elnöke, Joan Laporta viszont még jobban megnehezítette a Real Madrid dolgát, mivel kinevezése után Alabát és Erling Haalandot nevezte meg a fő kiszemeltjeinek. A Kicker azonban továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy a fővárosi csapat lesz a befutó az osztrák játékosért.

“Nem döntöttem még el, hogy hol folytatom. A Real Madridban vagy a Barcelonában? Az ügynököm majd értesít minden fontosról, nem fogom magam az őrületbe kergetni a döntéssel”

– ezeket a szavakat maga Alaba nyilatkozta február 16-án, amikor bejelentette, hogy elhagyja a Bayern München csapatát.