Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U21-es Eb: Dánia és Franciaország ment tovább a C-csoportból

Dánia hibátlanul vette az akadályokat, sőt gólt sem kaptak a skandinávok, a franciák pedig Izland legyőzésével biztosították a helyüket a legjobb nyolc között.

Remekül kezdte a meccset Szombathelyen Dánia, az északiak a 11. percben már két góllal vezettek, a 10. percben Bruun Larsen (0-1), majd egy perccel később Dreyer is betalált (0-2). A 20. percben az oroszok is veszélyeztettek, Makarov lövését védte Christensen. Ezután átvették az irányítást az oroszok, több lehetőséget is kialakítottak, de Christensen eszén nem sikerült túljárni. A második félidőben is az oroszok voltak fölényben, az 55. percben Evgenyev fejese ment fölé. A 72. percben ismét a dánok próbálkoztak, Bruun Larsen szabadrúgását védte Maksimenko. A 90. percben még egyet berámolt Dánia, Holse vitte be a kegyelemdöfést (3-0).

Dánia – Oroszország 3-0 (2-0)
Gólszerzők:
Bruun Larsen (10.), Dreyer (11.), Holse (90.), ill. 

A franciák kezdték fölényben a gyirmóti meccset, a 17. percben Guendouzi góljával vezetést is szereztek a gallok (0-1). Ezután is inkább a franciák akarata érvényesült, az izlandi kapusnak akadt feladata a továbbiakban is. A 38. percben már Olafson is tehetetlen volt, Edouard talált be (0-2). A 43. percben még Koundé növelhette volna tovább az előnyt, de egy védő menteni tudott. A második játékrészre feljavult az izlandiak védekezése és játéka, míg a franciák kicsit visszavettek. Az 56. percben Anderson lövését védte bravúrral Lafont. Ezután leginkább a mezőnyben folyt a játék, a kapuk előtt adódtak nagy helyzetek. A hajrára sem alakultak ki izgalmak, így magabiztosan nyert Franciaország.

Izland – Franciaország 0-2 (0-2)
Gólszerzők:
ill. Guendouzi (17.), Edouard (38.)

A C-csoport végeredménye:

A góllövőlista élmezőnye:

(A tabellákat köszönjük az eredmenyek.com-nak!)