Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Pepe C. Ronaldoról: „Számomra ő a történelem legjobbja”

Egykor a Real Madrid leghírhedtebb játékosának számított keménység szempontjából. Pepe manapság még mindig aktív, és az FC Porto alapembereként tör a csúcsok felé, miközben már a 38. életévét is betöltötte. A TNT Sports-nak nyilatkozott.

Az 1983-as születésű Pepe ráadásul nem is tervezi a visszavonulását, lévén 2023-ig van érvényes szerződése a Portoval. Bár a bajnoki címe alighanem behúzza a Sporting (2002. után először), de a „Sárkányok” Bajnokok Ligájában remekelnek: holnap után kezdik a negyeddöntős párharcukat a Chelsea ellen.

Pepe azonban nem a Portoval, hanem egyik legjobb barátjával, Cristiano Ronaldoval kapcsolatban nyilatkozott. Korábban hosszú évekig társak voltak a Real Madridban, ám manapság csak a portugál válogatottnál szoktak összefutni. A védő szájából ennek ellenére nem hiányoztak a dicsérő szavak:

„Nagyon csodálom Cristianot, és ez már így is marad. Madridból ismerem, számomra ő a futballtörténelem legjobb játékosa. Sikerült megcsinálnia, amit senkinek sem. Nyert bajnokságot Angliában, Spanyolországban, Olaszországban és Portugáliában. Mi tíz millió ember vagyunk. Ő a kapitányunk, sokan kritizálják anélkül, hogy tudnák mit jelent számunkra. Amikor a Real Madridnál megsérültem a pályán az ütközéstől Casillas-szal, az első alkalommal meglátogatott engem a kórházban, mert látta, hogy súlyos a helyzet.”

– udvarolt régi harcostársának, a brazíliai születésű bekk.