Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Azonnali hatállyal kirúgták a Hertha magyar edzőjét – HIVATALOS

A német bajnokságban (Bundesliga) szereplő Hertha BSC csapata a keddi napon bejelentette, hogy az egyesület kötelékében 2015 óta dolgozó magyar trénertől azonnali hatállyal megváltak…

A Hertha BSC együttese felbontotta a kapusedző Petry Zsolt szerződését, miután a szakember a hétfői napon a Magyar Nemzet részére adott interjúban részben politikai kérdésekben is állást foglalt, az interjú pedig a német sajtóban is megjelent és közfelháborodást váltott ki.

„Annak ellenére, hogy figyelembe vettük a fordítás sajátosságait, valamint azt, hogy Zsolt egyes gondolatait egyeztetés nélkül kihagyták a megjelent interjúból, arra a következtetésre jutottunk, hogy az elhangzott állítások nem felelnek meg a Hertha BSC értékeinek. Petry Zsoltnak köszönjük az eddigi munkáját és minden jót kívánunk neki a továbbiakban” 

– fogalmazott a berlini klub vezérigazgatója, Carsten Schmidt.

Az 54 esztendős kapusedző hat éve állt a Hertha alkalmazásában, ideje nagy részében az első csapat munkáját segítette asszisztensként, de korosztályos csapatoknál is vállalt munkát. Petry az eset kapcsán a következőket mondta el: „szeretném hangsúlyozni, nem vagyok sem homofób, sem idegenellenes. A bevándorlási politikával kapcsolatban tett kijelentésemet nagyon sajnálom, szeretnék minden olyan embertől bocsánatot kérni, aki nálunk menedéket keres, és akit a kijelentésemmel ezáltal megsértettem. Nagyon szerettem a Hertha BSC-nél dolgozni, és tiszteletben tartom a klub döntését. Mindenkinek sok sikert kívánok a jövőben a Hertha BSC-nél!”