Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Manchester United: David de Gea tíz év után távozik az Old Traffordról

A Manchester United keretének legrégibb tagja hamarosan végleg maga mögött hagyhatja az Old Traffordot. David de Gea egy hónapos szabadsága nemrég lejárt, de egyelőre csak padozik, míg helyettese, Dean Henderson élvezi a bizalmat.

A 30 esztendős de Gea manchesteri pályafutása nehézkesen indult, ám immár majd’ egy évtizede stabil pontja a „Vörös Ördögöknek”. Idén tavasszal pedig különleges engedményben részesült a vezetőség és Ole Gunnar Solskjaer emberségességéből. A kapus párja ugyanis hazájukban, Spanyolországban adott életet gyermeküknek, ennek apropójából pedig egy hónapot együtt tölthetett a család. De Geanak ebben az időszakban csak velük kellett törődnie.

De Gea ebben az idényben „csak” a bajnokikon és a BL-ben volt a kezdőcsapat tagja, a saját nevelésű Henderson pedig egyre több lehetőséget kapott. Az angol portás köszönte a lehetőséget, és többször is kapott gól nélkül húzta be a márciusi meccseket. Ez a sok egybeesés igazolhatja a Daily Mail azon értesülését, miszerint de Geat idén nyáron el szeretné adni a Manchester United.

Érdeklődőkről egyelőre nem tudunk, az viszont biztos, hogy a negyvenötszörös spanyol válogatott nem ingyen hagyhatja el Manchestert. A szerződése 2023-ig érvényes.