Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Süper Lig: értékes pontokat hullajtottak Szalaiék – videóval

A török bajnokság (Süper Lig) 33. fordulójának csütörtöki játéknapján Varga Kevin gólja után még egy magyar érdekeltségű csapat lépett pályára, hiszen a második helyezett Fenerbahce a Yeni Malatyaspor vendége volt…

A közelmúltban edzőt váltó Fenerbahce az első mérkőzését még megnyerte az egykori legendás játékos, Emre Belözoglu irányításával, a második találkozón viszont csak 1-1-es döntetlent ért el a Yeni Malatyaspor otthonában. Jól indult a mérkőzés a favorit számára, több ígéretes lehetőséggel nyitották a találkozót, és bő negyedóra után sikerült megszerezniük a vezetést, amikor a 17. percben Enner Valencia tökéletes szabadrúgása talált utat magának a hálóba. A nem sokkal korábban ziccert hibázó ecuadori támadó az ötödik gólját szerezte az idényben. Ahelyett hogy az előny megnyugtatta volt az isztambuliakat, elkényelmesedtek, átadták a területet a hazaiaknak, akik így egyre jobban felbátorodtak, és több ígéretes helyzet elpuskázása után Fofana elfutását követően Mustafa Eskihellac egyenlítette ki az állást a szünet előtt. A második félidőben meddőnek bizonyult a Fener ordító mezőnyfölénye, képtelenek voltak bevinni a győztes találatot, ismét csak egyetlen pontot szereztek. Az immár a Premier League-be is csábított Szalai Attila újabb mérkőzést játszott végig csapatában.

A Fener a bajnoki tabella második helyén négy ponttal van lemaradva a ráadásul nála még egyel kevesebbszer pályára lépő éllovas Besiktas csapata mögött, míg a Galatasaray a harmadik helyen két pont hátrányból követi őket.

Yeni Malatyaspor – Fenerbahce 1-1 (1-1)
Gólszerzők: Eskihellac (35.), ill. E. Valencia (17.)

 

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye