Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: könnyed győzelmet aratott idegenben a Chelsea – videóval

Az angol labdarúgó-bajnokság (Premier League) 31. fordulójának szombat esti mérkőzésén a Chelsea látogatott a Crystal Palace otthonába és aratott nagyon fontos győzelmet.

A londoni Kékek az elmúlt fordulóban meglepő 5-2-es vereséget szenvedtek hazai pályán a Brighton ellen, amelyet próbáltak feledtetni a szurkolókkal és begyűjteni a nagyon szükséges három pontot. Ennek következtében az első játékrészben erő demonstrációt tartott a Chelsea és három gólt is berámolt. A vezetés már a 8. percben összejött, Hudson-Odoi passzából Kai Havertz tudott betalálni (0-1), majd két minutummal később a német támadó középpályás a kiszolgáló szerepébe lépett és Christian Pulisicet kiszolgálva 10 perc után már két gól volt Thomas Tuchel fiainak az előnye (0-2). A harmadik gól fél óra elteltével érkezett, Mason Mount tekert a kapu elé egy szabadrúgást, amelyet Kurt Zouma tudott a kapuba bólintani, ezzel eldöntve a három pont sorsát már az első félidőben (0-3).

A második játékrészben a magabiztos előny tudatában sem állt le a vendég gárda, de a negyedik gól nem akart megszületni. A szépítő találat a Crystal Palace részéről viszont igen, az első épkézláb támadása végén a hazai gárda Christian Benteke révén tudott eredményes lenni a 63. percben (1-3). Negyedóra elteltével viszont ismét három gólosra növeli előnyét a Chelsea, ugyanis Pulisic duplázni tud (1-4). A londoni gárda ezzel a győzelmével a Liverpooltól visszavette a negyedik helyet a tabellán, míg a Sasok a 13. pozíciót foglalják el.

Crystal Palace – Chelsea 1-4 (0-3)
Játékvezető: M. Oliver, Helyszín: Selhurst Park (London)
Gólszerzők: C. Benteke (63.) ill. K. Havertz (8.), C. Pulisic (10. 78.), K. Zouma (30.)

A 31. forduló eredményei és további programja:
Péntek:
Fulham – Wolverhampton 0-1

Szombat:
Manchester City – Leeds United 1-2
Liverpool – Aston Villa 2-1

Vasárnap:
13:00 Burnley – Newcastle United
15:05 West Ham United – Leicester City (Tv: Digi Sport 2)
17:30 Tottenham – Manchester United (Tv: Digi Sport 1)
20:00 Sheffield United – Arsenal (Tv: Spíler 1)

Hétfő:
19:00 West Brom – Southampton (Tv: Spíler 1)
21:15 Brighton – Everton (Tv: Digi Sport 1)

A bajnokság aktuális állása:
A góllövőlista állása: