Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Edzőnek állt az egykori olasz gólkirály – HIVATALOS

Újabb egykori legendás olasz játékos próbálja ki magát az edzői pályán, hiszen a szükséges képesítés megszerzése után az Udinese és az Empoli ikonja megkapta első hivatalos megbízatását…

 

Az olasz harmadosztályban (Serie C) várakozáson alul teljesítő Carrarese csapata a hétfői napon jelentette be, hogy az együttest négy éve irányító Silvio Baldinit menesztette posztjáról, és az új vezetőedzőnek Antonio Di Natalét nevezte ki.

A 43 éves egykori ikonikus gólvágó évekkel ezelőtt végezte el az edzői tanfolyamot, korábban már a Spezia és az olasz U17-es válogatottnál vállalt szerepet segédedzőként, de a mostani lesz az első alkalom, hogy vezetőedzőként próbálhatja ki magát. Di Natale annak idején az Empoli (1996-2004) és az Udinese (2004-2016) elnyűhetetlen gólfelelőse volt, a Frulianitól nem egyszer nagy csapatok is le akarták igazolni, ő azonban mindvégig hűséges maradt a kis csapathoz. “Toto” aktív pályafutása során 385 bajnokin 191 gólt szerzett a Bianconeri színeiben, miközben a 2009-2010-es szezonban 29, a rákövetkező idényben pedig 28 találatával lett a Serie A gólkirálya. Az olasz válogatottban 2002 és 2012 között 42 meccsen 11-szer volt eredményes.

A Carrarese az elmúlt években rendszerint a feljutást ostromolta, és tavaly például még Di Natale korábbi empolis játszótársai, Francesco Tavano és Massimo Maccarone is csapatot erősítették. Az idei szezonban viszont mérsékelten teljesítenek, utolsó öt meccsük elvesztésével pedig már a bennmaradásuk is veszélybe került. A “márványosok” a harmadosztály 20 csapatos A csoportjában jelenleg az utolsó bennmaradást jelentő 15. pozíciót birtokolják.