Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: nagyszerű hétgólos mérkőzést játszott a Celta és a Sevilla – videóval

A spanyol bajnokság 30. fordulójában a Sevilla a Celta Vigo otthonába látogatott, és egy nagyon izgalmas és gólgazdag mérkőzést játszottak. Az első félidőben Aspasék meglepték az andalúziaiakat, de Lopetegui csapata visszajött a meccsbe, és végül négy góllal nyerte meg a mérkőzést. 

A vezetést nagyon hamar, a 7. percben a Sevilla szerezte meg, amikor egy szöglet után Kounde fejelt a hálóba. Nem örülhetett azonban sokáig az andalúziai csapat, hiszen a 20. percben épp a gólszerző Kounde szabálytalankodott a tizenhatoson belül, amiért tizenegyest adott a játékvezető a Celtának. Iago Aspas állt a labda mögé, aki higgadtan lőtt a léc alá, ezzel kiegyenlítve csapatának. Mindössze 3 perccel később Iago Aspas ismét betalált, most Denis Suarez passzát váltotta gólra. A 35. percben a Sevilla is meglőtte az egyenlítő találatát, ekkor Fernando megpattanó lövését nem tudta védeni Villar. Itt azonban még nem volt vége, hiszen a Celta Vigo a 43. percben rúgott egy harmadikat is, amit Mendez emelt át a kapus feje felett a hálóba.

A második félidőben is izgalmas maradt a mérkőzés, és még több gól érkezett. A Sevilla kezdte jobban a második játékrészt, amiben a 60. percben vezetést is szereztek, amikor Ivan Rakitic vágott be egy kipattanót a jobb alsó sarokba. A játék képe kiegyenlítettebb volt, mivel bár a helyzetek a Sevilla nevéhez fűződtek, de a labdabirtoklásban közel egálban voltak a csapatok. Végül a 73. percben zárta le a mérkőzést Lopetegui gárdája, még bőven a vége előtt, amikor egy jó passzt követően Alejandro Gomez talált be a kapu közepébe. A Sevillának ennyi már elég volt a győzelemhez és a három ponthoz.

Celta Vigo – Sevilla 3-4 (3-2)
Gólszerzők: Aspas (20. 23.), Mendez (43.) ill. Kounde (7.), Fernando (35.), Rakitic (60.), Gomez (76.)
Sárga lap: Aspas (10.), Mallo (50.), Mendez (74.) ill. Kounde (19.), Diego Carlos (58.)
Kiállítás: – ill. –

A 30. forduló eredményei:

Péntek:
Huesca 3-1 Elche

Szombat:
Getafe 0-1 Cádiz
Athletic Club 0-0 Alavés
Eibar 0-1 Levante
Real Madrid 2-1 Barcelona

Vasárnap:
Villarreal 1-2 Osasuna
Valencia 2-2 Real Sociedad
Valladolid 1-2 Granada
Real Betis 1–1 Atletico Madrid

Hétfő:
Celta Vigo 3–4 Sevilla

A bajnokság aktuális állása:


 A góllövőlista állása: