Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Ismét pontokat vesztett Sevillában az Atletico Madrid! – videóval

A spanyol bajnokság (La Liga) 30. fordulójának vasárnap esti mérkőzésén az Atletico Madrid a Real Betishez látogatott. A mérkőzés korai szakaszában előnybe kerültek a “Matracosok”, de a Betisnek volt erre válasza. A második játékrészben inkább a hazaiak voltak fölényben, de nem született újabb gól, így az Atletico ugyan visszavette a vezetést a bajnokságban, de csak 1 pont az előnyük a Real Madriddal szemben.

Ismét Sevillában volt jelenése az Atletico Madridnak, miután az előző körben a Sevilla ellen kaptak ki 1-0-ra, most pedig a Real Betishez látogattak. Ezen a mérkőzésen viszont gyorsan megtörték a jeget, és már az 5. percben bevették Bravo kapuját Carrasco révén, 0-1! 10 minutummal később majdnem megduplázta előnyét Simeone legénysége, de Bravo nagy bravúrt mutatott be. A kihagyott helyzet megbosszulta magát, ugyanis a Betis egyenlíteni tudott egy szép összjátékot követően, amit Tello fejezett be, 1-1! A szünetig még mindkét fél előtt adódtak lehetőségek a gólszerzésre, de ezek rendre kimaradtak.

A második játékrész elején újabb gondjai akadtak Diego Simeonénak, ugyanis Joao Felix megsérült, így újabb gólvágóját veszítette el a csapat Luis Suárez után. A Betis ebben a félidőben jóval többet birtokolta a labdát és több helyzetet tudott kidolgozni, mint az Atletico. A 74. percben igen komoly lehetőség adódott a Betis előtt, de Ruibal lövésébe az utolsó pillanatban bele tudott vetődni Gimenez. Két minutummal később Oblak hatalmas bravúrjára volt szükség a csereként beálló Lainez lövésénél. A ráadás első percében Correa lőhette volna be az Atletico második gólját, de Bravo ismét nagy védést mutatott be. Végül nem változott az eredmény, így az Atletico ugyan ismét az első a tabellán, de előnye csupán 1 pont a városi rivális Real Madrid előtt.

Real Betis – Atletico Madrid 1-1 (1-1)
Helyszín:
Estadio Benito Villamarín Vezette: G. Cuadra
Gólszerzők: Tello (20.) ill. Carrasco (5.)
Sárga lapok: – ill. –
Kiállítás:
ill.-

Real Betis: Bravo – Moreno, Bartra, Mandi, Emerson – Canales, Rodriguez (Carvalho 90.) , Tello, Fekir, Joaquin (Juanmi 63.) – Ruibal (Lainez 75.) Vezetőedző: Manuel Pellegrini

Atletico Madrid: Oblak – Savic, Gimenez, Hermoso (Lodi 63.) – Trippier (Vrsaljko 78.), Herrera (Vitolo 64.), Koke, Saúl, Carrasco – Felix (Torreira 48.), Correa Vezetőedző: Diego Simeone

 

A mérkőzés összefoglalója:

A 30. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
Huesca 3-1 Elche

Szombat:
Getafe 0-1 Cádiz
Athletic Club 0-0 Alavés
Eibar 0-1 Levante
Real Madrid 2-1 Barcelona

Vasárnap:
Villarreal 1-2 Osasuna
Valencia 2-2 Real Sociedad
Valladolid 1-2 Granada
Real Betis 1–1 Atletico Madrid

Hétfő:
21:00 Celta Vigo – Sevilla (Tv: Spíler 2)

A bajnokság aktuális állása:

 

A góllövőlista állása: