Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Még súlyosabb a magyar válogatott középpályás sérülése – HIVATALOS

Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, a magyar válogatott Andorra elleni világbajnoki selejtezőjén megsérülő középpályása térdszalag-szakadást szenvedett és hosszabb kihagyásra számíthat…

 

Az FC DAC 1904 csapatának kapitánya, Kalmár Zsolt térdműtétjét a hétfői napra tervezték be Budaörsön, az operáció során azonban kiderült, hogy a középpályásnak hamarosan újabb operációra lesz majd szüksége, és még az előzetesen jósoltnál is sokkal hosszabb kihagyásra kell számítani.

“Sajnos nincsenek jó híreim. A mai műtét során kiderült, hogy a keresztszalagom nagyobb része is megsérült, amit az MRI vizsgálatok nem mutattak ki. Így azt is műteni kell majd, ezért a mai beavatkozás során kitisztították a térdemet. Jelenleg az elsődleges feladatom az, hogy a gyulladást levigyem a térdemről. Délután már haza is jöhettem a klinikáról, szombaton megyek ellenőrzésre, amikor a varrásokat is kiveszik. Ezt követően, nagyjából két-három hét múlva megműtenék az oldalsó- és a keresztszalagomat is. Ezáltal a felépülésem a vártnál sajnos még hosszabb lesz. Amennyiben minden jól megy, akkor is csak október, november tájékán tudok százszázalékos edzésmunkát végezni”

– adott tájékoztatást klubja hivatalos honlapjának a magyar válogatott játékosa.

Azt már korábban is biztosra vehettük, hogy a 25 éves középpályás biztosan kihagyja a tavalyról idén nyárra halasztott Európa-bajnokságot, és a szlovák bajnokság rájátszásában sem állhat csapata rendelkezésre, de immár az is biztossá vált, hogy még a következő idényt sem kezdheti majd el ősszel.

A szlovák bajnokság tavalyi legjobb játékosának megválasztott Kalmár az aktuális szezonban középpályás létére sérüléséig 13 találatával vezette a Fortuna Liga góllövőlistáját, azonban ahogy a tavalyi szezonban, úgy az ideiben ismét hátráltatja őt egy komolyabb sérülés.