Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Magyar játékos lett az év legjobbja a szlovák bajnokságban

Megszavazták a szlovák bajnokság (Fortuna Liga) 2020-as naptári esztendejének legjobbjait, az év játékosa kategóriában pedig a szakemberek az FC DAC 1904 magyar csapatkapitányát vélték a legjobbnak…

A szlovák labdarúgó-szövetség és a Pravda napilap közös szavazásán nem más, mint az FC DAC 1904 magyar csapatkapitánya, Kalmár Zsolt végzett az első helyen. A válogatott középpályása 83 ponttal végzett az élen, 28 ponttal előzte meg a voksoláson második Dominik Greifet (Slovan Bratislava) és 72 ponttal a harmadik Dávid Hrncárt (Aranyosmarót).

A 25 éves játékos jelenleg már a negyedik idényét tölti a dunaszerdahelyiek alkalmazásában: a tavalyi kiírásban 16 bajnoki mérkőzésen 9 gólt szerzett, az aktuálisan futó évad során eddig 12 találat szerepel a neve mellett 21 fellépésről.

A 34 különböző szakember szavazatai alapján kialakuló rangsor negyedik helyén az ugyancsak a dunaszerdahelyieket erősítő horvát Andrija Balic a hatodik helyen végzett, míg a bajnoki címvédő és listavezető Slovan Bratislava magyar középpályása, Holman Dávid a tizedik helyet szerezte meg.

Az év edzője kategóriában a szerdahelyieket irányító, korábbi magyar válogatott kapitány, Bernd Storck a negyedik helyen végzett.