Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Man. City: Guradiola a dortmundi fiatalokról áradozott!

A Borussia Dortmund elleni továbbjutást követő értékelésében Pep Guardiola Erling Haalandnak és Jude Bellinghamnekis szentelt pár gondolatot.

“Megállítottunk egy olyan játékost, akit már most, ilyen fiatalon szinte lehetetlen megállítani! Egy dolgot tehetsz, ha nem akarod, hogy gólt szerezzen, megpróbálod elérni, hogy keveset jusson el hozzá a labda.”  – Kezdte Guardiola gondolatmenetét arról a norvég támadóról, akit, mint ismert, a Mancehster City-vel is összeboronáltak már.

“Haaland állandóan mutatja magát, folyton a labdát kéri. nagyon nehéz őt kizárni a játékból, szerencsére mindkét meccsen meg tudtuk oldani, hogy ne kerüljön oda a kapunk elé. Elképesztően jó futballista, az első érintései taníthatatlanok, gyors, jó az összjátékban, a kapu előtt pedig mind a levegőben, mind pedig  a földön halálos. Már most top, top játékos, aki még ennél is jobb lehet a jövőben!” – Méltatta Guardiola Haalandot, aki megjegyezte, hogy egészen biztos benne, hogy nem tart sokáig Haaland góltalansági szériája, hiszen mint mondta, őt a gólok éltetik, és ezért biztos abban, hogy még keményebben dolgozik, hogy újra eredményes legyen.

A City menedzsere egyébként abszolút jó véleménnyel volt a dortmundiakról, elsősorban a németek fiataljairól. Erling Haaland mellett Jude Bellingham is kapott dicséretet Guardiolától.

“Szerintem hazudik a koráról!” – Nevetve Guardiola. “Egészen elképesztő, hogy ennyi idősen, már most ilyen szinten és ilyen éretten futballozik. Nem akartam elhinni, még a szememnek sem azt, amit tőle láttam!”