Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az El-elődöntő ellenére sem biztos a Roma edzőjének pozíciója

Az AS Roma csütörtökön elődöntőbe jutott az Európa-ligában, ennek ellenére nem biztos, hogy Paulo Fonseca maradhat a csapat vezetőedzője a szezon után.

„Nagyon büszke vagyok, különösen azért, mert mi most Olaszországot képviseljük” – mondta Paulo Fonseca, miután csapata 3-2-es összesítéssel elbúcsúztatta az Ajaxot a negyeddöntőben. A portugál szakember arra utalt, hogy az olasz csapatok közül már csak az AS Roma van versenyben az európai porondon. A hírek szerint Fonsecának trófeát kell nyernie az idényben, ahhoz hogy megőrizze állását, ezért az elődöntőbe jutás még nem garantálja, hogy nyártól is ő irányíthatja a csapatot.

„Ez semmin sem változtat. Nem tudom, hogy a következő szezonban is én leszek-e a Roma vezetőedzője, csak azt, hogy a következő meccsen én leszek. Mindig mondtam, hogy nem foglalkozom a távoli jövővel, most csak a csapat számít” – mondta a 2019 nyarán, még a tulajdonosváltás előtt kinevezett Fonseca. A rómaiak a Manchester Uniteddel találkoznak az elődöntőben, a bajnokságban pedig a hetedik helyen állnak.