Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A PSG is bejelentkezett a Milan bizonytalan sorsú sztárjáért – sajtóhír

Egybehangzó olasz sajtóbeszámolók szerint úgy fest, hogy végleg zátonyra futottak az AC Milan vezetőségének tárgyalásai a lejáró szerződésű kiválósággal, aki így szabadúszóként nyáron klubot válthat…

Az olaszországi átigazolási hírekkel foglalkozó Calciomercato portája szerint az AC Milan csapatát távozni készülő Hakan Calhanoglu esetleges nyári leigazolása iránt a BL-elődöntős Paris Saint-Germain személyében most egy újabb klub jelentkezett be.

A 27 éves karmester 2017-ben mintegy 20 millió euró ellenében igazolt át a milánóiakhoz a Bayer Leverkusen gárdájától, ám sokáig úgy tűnt, hogy merő kudarc lesz számára az olasz kaland. Az állandó játéklehetőség ellenére Calhanoglu számára az első két szezon mérsékelten sikerült, és rendszerint számtalan kritikával kellett szembenéznie. Az első két éve alatt minden sorozatot figyelembe véve még így is összehozott 12 találatot, majd a 2019-2020-as szezon meghozta számára az áttörést, amikor 38 fellépés alatt 11 gólig jutott.

Calhanoglu valósággal megtáltosodott az előző kiírásban, különösen Stefano Pioli – és Zlatan Ibrahimovic – érkezése óta, és túlzás nélkül állíthatóan a csapat húzóemberei közé emelkedett. Az aktuális idényben 25 bajnokin és összesen 35 tétmérkőzésen lépett pályára, minden sorozatot figyelembe véve hét találatnál jár.

Több olasz forrás is úgy tudja, hogy Calhanoglu maradni szeretne Olaszországban, és az iránta élénken érdeklődő Juventus ajánlatát fogja elfogadni, noha a franciákat megelőzően már a Manchester United és az Atlético Madrid is kacérkodott a nyári leigazolásával.