Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelona: “Messi nálunk akar maradni”

Miután a Barcelona megtette az első hosszabbítási ajánlatot lejáró szerződésű klasszisa felé, a katalán óriás elnöke is beszélt arról, hogy hogy látja Lionel Messi helyzetét a klubnál…

A pénteki napon a Barcelona régi-új elnöke, Joan Laporta a Deportes Cuatro részére adott interjúban elemezte Lionel Messi csapat körüli helyzetét:

“Mindent megteszünk azért, hogy Messi maradjon, mindent megadunk, amit csak tudunk és ő maga is motivált. Rendkívüli embernek tartjuk őt, és szilárd meggyőződésem, hogy Messi leginkább a Barcelonában akar maradni.”

Emlékezhetünk rá, hogy a hatszoros aranylabdás klasszis néhány hónappal ezelőtt úgy fogalmazott: “az év végéig nem döntök, meg fogom várni a szezon végét. Most az a lényeg, hogy a csapatra figyeljünk és címeket szerezzünk, ne foglalkozzunk mással. Nem tudom, hogy a végén elmegyek-e, de ha igen, akkor a szépen szeretnék távozni.”

Mint ismeretes, a hatszoros aranylabdás a mostani szezont megelőzően benyújtotta távozási szándékát a vezetőségnek, melyet azonban elutasítottak és csak a 700 millió eurós kivásárlási ára megfizetése esetén engedték volna el. Több csapat is szívesen látta volna, azonban ezt a csillagászati összeget érthető módon senki nem tudta megfizetni, így Messi végül úgy döntött, hogy a szabályok szerint kitölti szerződését és még egy évet marad a katalán csapat alkalmazásában.

Messi 2004 óta több mint 700 tétmérkőzésen lépett pályára a Barca színeiben, és ha lehet hinni korábbi szavainak, akkor a mostani az utolsó szezonja a klubnál, nem titkoltan több csapat is szívesen látná őt