Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: sima győzelemmel közelített a BL-indulás felé a Dortmund – videóval

A német bajnokság (Bundesliga) 29. fordulójának egyetlen vasárnapra maradt mérkőzésén a BL-ért igyekvő Borussia Dortmund az utolsó bennmaradó helyek egyikét elfoglaló Werder Brement fogadta…

Ezúttal nem történt meglepetés, a Borussia Dortmund együttese a papírformát érvényesítve, 4-1-es győzelmet aratott a Werder Bremen felett a Signal Iduna Parkban. A vendégek már az első negyedórán belül magukhoz ragadták az előnyt, Eggestein átadásából a koszovói tehetség, Milot Rashica talált a hálóba, aki egymást követő második meccsén volt eredményes, csapata azonban nem sokáig örülhetett. A Borussia több ígéretes akció után még az első félórán belül egyenlíteni tudott, Giovanni Reyna a tizenhatos előteréből bombázott védhetetlenül Pavlenka hálójába. Pár perc múlva meg is fordította az eredményt a hazai csapat, ugyanis a Mohwald szabálytalansága miatt befújt tizenegyest Erling Haaland váltotta találatra, újabb néhány minutum múlva pedig a norvég gólgyáros egy lecsorgó labdából újabb gólt szerzett. A félidőben 3-1 volt az állás a BVB javára. A folytatásban Reus könnyedén növelhette volna csapata előnyét, de nagy helyzetben lövése célt tévesztett. A továbbiakban bár a Dortmund uralta a játékot, több lehetőség is adódott a Werder előtt a felzárkózásra, ám ezek rendre kimaradtak, a végeredményt pedig Matt Hummels találata állította be a közvetlen hajrában.

A Frankfurt tegnapi veresége után a Dortmund négy ponttal van lemaradva a negyedik helytől, míg a Werder zsinórban ötödik fiaskóját követően a 13. helyről még hátrafelé is tekintgethet a hajrában.

Borussia Dortmund – Werder Bremen 4-1 (3-1)
Gólszerzők: Reyna (29.), Haaland (34., 38. – az elsőt büntetőből), Hummels (87.), ill. Rashica (14.)

 

A 29. forduló eddigi eredményei és további menetrendje

Péntek:
RB Leipzig – Hoffenheim 0-0

Szombat:
Augsburg – Arminia Bielefeld 0-0
Freiburg – Schalke 04 4-0
Borussia Mönchengladbach – Eintracht Frankfurt 4-0
Union Berlin – VfB Stuttgart 2-1
Wolfsburg – Bayern München 2-3
Bayer Leverkusen – 1. FC Köln 3-0

Vasárnap:
Borussia Dortmund – Werder Bremen 4-1
18:00 Mainz – Hertha BSC 

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye