Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bemutatták a Bajnokok Ligája reformját – HIVATALOS

Ahogyan arról beszámoltunk, vasárnap este hivatalosan is megalapításra került az Európai Szuperliga, az UEFA pedig hirtelen bejelentette a Bajnokok Ligája jó ideje tervezett reformját…

Az UEFA hivatalos csatornáin keresztül a hétfő délutáni órákban hirdette meg a Bajnokok Ligája sorozatának 2024-2025-ös idényétől végbemenő változtatásokat.

Mindezek értelmében a jelenlegi 32 helyett 36 csapat szerepel majd a kontinens legrangosabb klubsorozatában, a négycsapatos csoportokat pedig egy nagy tabella váltja fel, így a jelenlegi hat helyett tíz találkozót játszik majd minden résztvevő különböző ellenfelekkel. Az első nyolc automatikusan a nyolcaddöntőbe jut, a 9–24. helyezettekre pedig rájátszás vár a 16 közé kerülésért.

Hasonló módon változik a másik két kupa sorozat is: az Európa-ligában 8 meccsből áll majd a csoportkör, a következő idénytől induló Európa-konferencialigában pedig hat mérkőzést vívnak a csapatok a csoportkörben.

Mint ismeretes, a vasárnap esti órákban megerősítésre került az Európai Szuperliga megalapítása, melyhez 12 élcsapat csatlakozott: az AC Milan, az Arsenal, az Atlético Madrid, a Chelsea, a Barcelona, az Inter, a Juventus, a Liverpool, a Manchester City, a Manchester United, a Real Madrid és a Tottenham. A szervezet hivatalos oldalán megjelent tervek szerint további három csapattal együtt 15 klub lenne “alapítótag”, és még öt klub selejtezőből csatlakozna.

Az új versenysorozat lebonyolításáról ITT ÍRTUNK BŐVEBBEN.