Egyre közelebb a sztárigazoláshoz a Barcelona – sajtóhír

Miután a Manchester City hétfő este hivatalosan megerősítette, hogy nem újítja meg lejáró szerződésű ikonja kontraktusát az idény végén, folyamatosan zajlanak a találgatások, hogy vajon melyik topcsapatnál folytatja karrierjét…

 

A TyC Sports beszámolói szerint a Barcelona lehet a legfőbb esélyes Sergio Agüero leigazolása iránt, és megerősítették, hogy a katalán óriás vezetősége már el is készítette a Manchester City-től távozó argentin kiválóság szerződését, melyet csak alá kell írnia.

A szabadúszó játékos szolgálatai iránt a teljesség igénye nélkül a már hosszabb ideje emlegetett Barcelona csapata mellett a Chelsea, a Paris Saint-Germain, az Inter és a Juventus is szívesen látná. Továbbá “Kun” egykori nevelőcsapata, az argentin Independiente is megerősítette, hogy meg fogják kísérelni a hazacsábítását.

A 32 éves csatár az utóbbi időben egyre kevesebbszer egészséges, a 2020-2021-es idényben is mindössze 15 pályára lépés jutott neki eddig. Agüero összességében egy évtized alatt már 181 bajnoki gólt szerzett a csapat színeiben 272 PL-találkozón, minden sorozatot beleszámítva pedig 2011 óta 385 mérkőzésen lépett pályára az égszínkékek szerelésében, és a City történetének legeredményesebb játékosának mondhatja magát 257 találatával.

Agüero általános fizikai állapota és gyakori sérülései miatt egyre inkább lefelé áldozott csillaga, az aktuális szezonban kapott kevesebb játéklehetőség révén egyértelműen következtethettünk a távozására, amely immár hivatalossá vált.

Az argentin légiós Európában a City előtt az Atlético Madrid labdarúgója volt, amely színeiben 2006 és 2011 között 234 mérkőzés alatt 101 gólt jegyzett.