Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eldőlt a City ikonjának jövője – HIVATALOS

Azok után, hogy az elmúlt időszakban egyre több találgatás merült fel a lejáró szerződésű klasszis jövőjével kapcsolatban, a Manchester City együttese hivatalos tájékoztatást adott ikonikus játékosáról…

A Manchester City együttese a hétfő esti órákban hivatalos csatornáin keresztül közölte, hogy nem hosszabbítja meg Sergio Agüero nyáron lejáró szerződését, így az argentin klublegenda tíz év után elhagyja a csapatot.

A 32 éves csatár az utóbbi időben egyre kevesebbszer egészséges, a 2020-2021-es idényben is mindössze 14 pályára lépés jutott neki eddig. Agüero összességében egy évtized alatt már 181 bajnoki gólt szerzett a csapat színeiben 271 PL-találkozón, minden sorozatot beleszámítva pedig 2011 óta 384 mérkőzésen lépett pályára az égszínkékek szerelésében, és a klub történetének legeredményesebb játékosának mondhatja magát 257 találatával.

“Hatalmas elégedettség és büszkeség számomra, hogy tíz teljes idényt tölthettem el a Manchester Citynél. Tíz idényt, ami manapság már kimondottan ritka a profi futball világában. Tíz év, hatalmas eredményekkel, közben a klub legeredményesebb gólszerzője lehettem, és eltéphetetlen köteléket alakíthattam ki azokkal az emberekkel, akik szeretik ezt a klubot. Emberekkel, akiknek mindig lesz hely a szívemben”

– posztolta közösségi oldalán az argentin légiós.

Agüero általános fizikai állapota és gyakori sérülései miatt egyre inkább lefelé áldozott csillaga, az aktuális szezonban kapott kevesebb játéklehetőség révén egyértelműen következtethettünk a távozására, amely immár hivatalossá vált.

A Manchester Citynél kétszer választották meg az év játékosának, és 2015-ben 26 találattal a Premier League gólkirálya lett. A klub színeiben négy bajnoki címet, egy FA-kupát, öt Ligakupát és három Community Shieldet nyert.