Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Manchester City: „Támogatom a klubomat, de megvan a véleményem”

Angliában szinte mindenki elégedetlenkedik a nagy hatos, Európai Szuperliga melletti elköteleződése miatt. A Manchester City menedzsere, Pep Guardiola egyelőre nem igazán látja át a teljes képet, de hűséget esküdött klubjának.

A Manchester City a világ egyik leggazdagabb és legeredményesebb klubja az elmúlt tíz esztendő tekintetében. Az ESL alapító tagjának számító együttes vezetősége állítólag meginogni látszik, de töretlenül hisz benne, hogy ezentúl az UEFA fennhatósága nélkül szeretné maximalizálni a bevételeit.

Az érintett klubok irányítóin és vezetőin kívül egyelőre nem túl sokan vannak beavatva. A bábok közé tartoznak az edzői stáb tagjai, és még a menedzserek is. Pep Guardiola ma sajtótájékoztatót tartott, bár alapvetően a Aston Villa elleni, holnapi bajnokiról kellett volna nyilatkoznia. A spanyol szakember persze nem úszta meg Szuperligával kapcsolatos érdeklődést.

„Ez egy olyan embrió, amely még nem lélegzik, ez a valóság most. A Bajnokok Ligája lesz a következő valós esemény. Megpróbálunk majd bejutni a döntőbe, aztán majd jövőre azon az európai tornán játszunk, amit megérdemlünk és kiharcolunk a pályán. A játékosaimnak most az Aston Villara kell gondolniuk. Ahogy bármelyik edző mondaná, el kell végeznünk a dolgunkat. Azoknak a személyeknek, akiknek kötelességük, tisztázniuk kell, hogy milyen kötelességeket jelentenek a meghozott döntések. Miközben nyert négy vagy öt Bajnokok Ligáját az Ajax, és még sem lesz ott? Ezt meg kell magyarázniuk. Minden klub megvédi az álláspontját. Ez nem a cinizmusról szól, mindenki az érdekeire gondol. A Premier League és az UEFA is ezt csinálja. Az UEFA is hibázott, jobban és hamarabb kell volna kommunikálniuk. Tisztázniuk kell és meg kell adniuk minden szükséges információt. Ma még nem rendelkezem minden információval. Ezek azok a témák, amelyekről az elnököknek beszélnie kellene. Elmondhatom a véleményemet arról, amit tudok, bár szeretném, ha a vezetőség elmagyarázná az indokait. Támogatom a klubomat, ismerem az embereket és a klub része vagyok, de a saját véleményem is meg van. A TOP6 edzőjeként mindannyian kellemetlen helyzetben vagyunk. Olvastuk a nyilatkozatot, de senki nem beszél egyértelműen.”

– engedte szabadjára gondolatait, a meglehetősen diplomatikus Guardiola.