Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Chelsea: kinevezése óta Tuchel többet is legyőzött már a legjobb edzők közül

Úgy néz ki, hogy jól döntött a Chelsea, amikor Frank Lampard menesztése után Thomas Tuchelt nevezte ki a klub menedzserének, még akkor is, ha kedd este borzalmas teljesítményt nyújtva nem tudta legyőzni a Brighton & Hove Albion csapatát a Premier League-ben. 

A statisztika eddig azt mutatja, hogy Thomas Tuchel lehet a megfelelő ember arra, hogy a Chelsea újra visszataláljon a győzelem és a trófeák útjára. A német szakembert januárban nevezték ki a londoniak menedzserének, miután elküldték Frank Lampardot, és eddig elég jó teljesítményt nyújt a csapat az irányítása alatt.

Tuchel azóta 19 meccsen irányította a Chelsea-t, amelyeken 13 győzelem mellett 4 döntetlen és két vereség a mérlege. A Premier League-ben feljöttek az ötödik helyre, az FA-Kupában döntőbe jutottak és a Bajnokok Ligájában is elődöntőt játszanak.

Ami viszont szemléletes adat, hogy a német szakember sikeresen legyőzte a legnevesebb csapatok jelenleg legjobbnak tartott vezetőedzőit: José Mourinhót (Tottenham), Carlo Ancelottit (Everton) és Jürgen Kloppot (Liverpool) a Premier League-ben győzte le, Diego Simeonét (Atlético Madrid) a Bajnokok Ligájából ejtette ki, míg Pep Guardiolát (Manchester City) az FA-kupa elődöntőjében múlta felül. Ami még érdekesség, hogy ezeken az összecsapásokon a Chelsea még gólt sem kapott.