Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premier League: A Man. City Birminghamben tett újabb lépést a bajnoki cím felé!

A Manchester City minimális különbséggel, hátrányból felállva végül győzni tudott az Aston Villa otthonában szerda este.

A manchesteriek hétvégi FA-kupa elfoglaltsága miatt pótolták a Villa elleni találkozójukat, amely nem is indulhatott volna rosszabbul a számukra: Az első percben John Stones hibáját kihasználva Jhhn McGinn vezetéshez juttatta a hazaiakat. (1-0)

A Villa-gól után kimondottan jó iramú találkozó kerekedett, amely még bőven tartogatott fordulatokat is a továbbiakban.

Miután a City-nek sikerült változtatnia, a félidő közepére Phil Foden révén előbb az egyenlítés jött össze Pep Guardiola csapata számára (1-1); majd Emiliano Martinez bizonytalan kijövetelét követően a 40. percben már vezetett a City, Rodri közeli fejese után. (1-2)

A félidő utolsó percei azonban még egy fordulatot tartalmaztak, miután a 44. percben John Stones előbb sárga -, majd videózás után piros lapot kapott egy elkésett, durvának minősített belépő miatt.

A szünet után, mielőtt bárki azt gondolta volna, hogy az Aston Villa átveszi a meccs irányítását, Matty Cash az 54. és 57. perc között ‘kisárgázta’ magát a találkozóról, nagy szívességet téve Guardioláéknak.

A találkozó hátralévő részében inkább a City előtt adódtak komolyabb gólszerzési lehetőségek, ám az eredmény már nem változott.

Pep Guardiola csapata a megszerzett három ponttal tett egy újabb lépést a bajnoki cím felé, hiszen visszaállította (egy meccsel ugyan többet játszva – a szerk.) a 11 pontos fórját a városi rivális Manchester Uniteddel szemben.

Aston Villa – Manchester City 1-2 (1-2)
Gólszerzők:
McGinn (1.) illetve Foden (22.), Rodri (40.)
Kiállítva: Cash (57.) illetve Stones (44.)

A Premier League tabellája:

 

A góllövőlista élmezőnye: