Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: védői szállították a győzelmet a Juventusnak – videóval

Hétközi fordulót rendeztek az olasz labdarúgó-bajnokságban (Serie A) és szerda este az éllovas Inter, valamint a rekordbajnok Juventus is képviseltette magát.

Az első játékrészben a Juventus mindenben felülmúlta a Parmát, kivéve a gólok számában. A vezetést a 25. percben nagy meglepetésre a szinte biztos kieső vendégek szerezték meg Brugman révén, aki gyönyörű szabadrúgásgólt szerzett (0-1). A Zebrák jöttek előre az egyenlítő gólért, ami végül össze is jött még az első 45 percben, De Ligt lefejelt labdájára csapott le Alex Sandro és módosítja 1-1-re a találkozó állását.

A második félidőt jobban kezdte a Juventus és két perc elteltével meg is szerezték a vezetést, ismét a brazil balhátvéd, Alex Sandro tudott eredményes lenni (2-1). A három pontot ezen a mérkőzésen pedig a védők szállították a Bianconerinek, ugyanis a harmadik és egyben utolsó találatot a korábban gólpasszt kiosztó Matthijs de Ligt szerezte a 68. percben Cuadrado átadásából (3-1). A Zebrák így felléptek a harmadik helyre, míg a Parma egyre reménytelenebb helyzetben van, hiszen 11 pontra van a bennmaradást érő 17. pozíciótól hat fordulóval a vége előtt.

Juventus – Parma 3-1 (1-1)
Játékvezető: P. Giacomelli, Helyszín: Allianz Stadion (Torino)
Gólszerzők: A. Sandro (43. 47.), De Ligt (68.) ill. G. Brugman (25.)

A bajnoki címért küzdő Inter és a kiesést minél hamarabb elkerülni vágyó Spezia nem a szezon legjobb találkozóját játszották, azonban az első félidőben így is sikerült egy-egy gólt rúgniuk. A vezetést a hazaiak szerezték meg Farias révén a 12. percben, ami a Spezia egyetlen próbálkozása volt az első játékrészben (1-0). A vendégek a 39. minutumban tudtak egyenlíteni, szintén az egyetlen kaput eltaláló lövésükből, az állást Perisic módosította 1-1-re.

Az Inter hiába múlta felül a Speziát a második félidőben, a győzelem nem jött össze Antonio Conte számára, mert sem Lukaku, sem Lautaro Martínez és Milan Skriniar sem tudott élni a gólszerzési lehetőségével, viszont így is 10 ponttal vezetik jelenleg a bajnokságot a Kék-feketék, míg a hazaiak öt pontra vannak a kiesést érő 18. helytől.

Spezia – Inter 1-1 (1-1)
Játékvezető: D. Chiffi, Helyszín: Stadio Alberto Picco (La Spezia)
Gólszerzők: D. Farias (12.) ill. I. Perisic (39.)

A forduló további mérkőzései
Kedd:
Verona – Fiorentina 1-2

Szerda:
AC Milan – Sassuolo 1-2
Bologna – Torino 1-1
Crotone – Sampdoria 0-1
Genoa – Benevento 2-2
Udinese – Cagliari 0-1

Csütörtök:
18:30 AS Roma – Atalanta (tv: Digi Sport1)
20:45 Napoli – Lazio (tv: Digi Sport1)

A tabella jelenlegi állása:

A góllövőlista élmezőnye: