Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A német első és másodosztály labdarúgói karanténba kerülnek

A Bundesligában szereplő csapatok labdarúgói és edzői stábjának tagjai mindössze csak két helyen tartózkodhatnak az utolsó fordulókban, sőt, kötelező lesz táborba vonulniuk.


A német első és másodosztályt felügyelő bizottság úgy rendelkezett, hogy május 3-tól a futballisták és a trénerek csak a lakóhelyükön vagy a klubjuk létesítményeiben tartózkodhatnak, május 12-től pedig karantén edzőtáborokba vonulnak, hogy az utolsó két bajnoki fordulóra el legyenek zárva a külvilágtól.

Az intézkedésre azért van szükség, mert az utóbbi időben újabb koronavírusos fertőzéseket jelentettek be több csapatnál is, a Hertha BSC pedig már három mérkőzését kénytelen volt elhalasztani a megfertőződések miatt.

A pozitív tesztet produkálók között van Dárdai Pál vezetőedző is, a berlinieknél jelenleg közös edzések megtartására sincs lehetőség. A jövő csütörtökig karanténban lévő Hertha mellett három másodosztályú csapat is halasztott már. A liga álláspontja szerint a további esetek veszélyeztetnék azt, hogy a júniusban kezdődő Európa-bajnokság előtt időben véget érjenek a küzdelmek.

A Bundesliga május 23-án zárul a tervek szerint, de a kiesés-feljutás még később dől el véglegesen.