Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Liverpool: “Bocsánatot kérek!”

A hat angol csapat kilépésével atomjaira hulló tiszavirágéletű Európai Szuperliga (ESL) projektből való kilépés után a szerdai napon a Liverpool csapatának tulajdonosa videóüzenetben kért elnézést a szurkolóktól…

Mint ismeretes, a vasárnap esti órákban megerősítésre került az Európai Szuperliga megalapítása, melyhez 12 élcsapat csatlakozott: az AC Milan, az Arsenal, az Atlético Madrid, a Chelsea, a Barcelona, az Inter, a Juventus, a Liverpool, a Manchester City, a Manchester United, a Real Madrid és a Tottenham. A szervezet hivatalos oldalán megjelent tervek szerint további három csapattal együtt 15 klub lenne “alapítótag”, és még öt klub selejtezőből csatlakozna.

Azonban kevesebb mint két nap alatt az angol csapatok egyöntetűen kiléptek, részben állítólag a negatív szurkolói reakciók miatt. A két évvel ezelőtti BL-győztes Liverpool tulajdonosa, John W. Hendry a következő mondandóval kért bocsánatot:

“Szeretnék bocsánatot kérni az összes Liverpool-szurkolótól a történtekért, ami az elmúlt 48 órában történt. Ezért egyedül én vagyok a felelős. Ezt sosem fogom elfelejteni. A szurkolók támogatása nélkül nem lehet létrehozni a projektet. Mi hallottunk titeket, én hallottalak titeket.

Továbbá bocsánatot kérek Jürgen Klopptól, a játékosoktól és mindenkitől, aki keményen dolgozik azért, hogy szurkolóink büszkék legyenek a Liverpoolra. Nekik semmilyen felelősségük nincs ebben a döntésben. Az egyedüli hibás én vagyok. 

Tudom, hogy az egész liverpooli stábban megvan a kellő tapasztalat és elszántság, ami a bizalom visszaszerzéséhez szükséges. Keményen dolgoztunk annak érdekében, hogy a Liverpool fejlődhessen. A munkánk nem ért véget. Remélem, megértitek, hogy a tévedéseink ellenére mindig a klub érdekeit tartjuk szem előtt.

A pandémia megmutatta, hogy mennyire fontosak a szurkolók a sport számára. Ezt mutatja minden üres stadion. Nagyon nehéz év volt ez nekünk, ugyanakkor fontos, hogy a Liverpool rajongói összetartsanak, és elszántak maradjanak. Ígérem, elkövetek mindent, ami ehhez szükséges.”

Végre egy egyenes klubvezető, aki belátja a hibáját és kiáll a nyilvánosság elé – mondhatnánk. Ugyanakkor egyes sajtóhírek szerint csupán az áll az angol csapatok kilépése mögött, hogy az UEFA visszautasíthatatlan pénzösszeget és az FFP alól való mentesülést kínálta számukra…